Prapăd la granița României cu Ungaria. Zeci de mii de oameni s-au călcat în picioare

Prapăd la granița României cu Ungaria. Zeci de mii de oameni s-au călcat în picioare
Cozi interminabile la Vama Nădlac, pe sensul de intrare în țară. Sursa foto: Inquam Photos / Ciprian Petcut

Este prăpăd la Vama Năldac, acolo unde mii și mii de români vor să intre în țară. Cozile sunt interminabile, iar oamenii și-au pierdut răbdarea și au început să protesteze. Aceștia au profitat de faptul că nu trebuie să mai intre în carantină în centrele amenajate de stat și se întorc masiv acasă.

Cozi interminabile la Vama Nădlac, pe sensul de intrare în țară

Odată cu instituirea stării de alertă, românii care se întorc în țară nu mai sunt nevoiți să intre în carantină în centrele puse la dispoziție de statul român, ci pot sta în izolare la domiciliul lor. Așadar, punctele de frontieră au devenit neîncăpătoare, iar cozile depășesc 5-6 kilometri, pe sensul de intrare în țară.

„Venim, aducem bani în ţară şi suntem trataţi ca vitele, mai rău” sau „Nimeni nu îşi asumă nimic. Cine este de vină? Noi, că suntem aici”, sunt doar câteva dintre reacţiile oamenilor nemulţumiţi că au fost nevoiţi să aştepte ore în şir la vamă, scrie Mediafax.

Cozi interminabile la Vama Nădlac, pe sensul de intrare în țară
Cozi interminabile la Vama Nădlac, pe sensul de intrare în țară

Din cauza aglomerației, autorităţile au renunţat la controlul epidemiologic

Șoferii așteaptă mai bine de 5 ore pentru a ieși sau intra în România. În sprijinul lor, autoritățile au deschis și alte puncte de trecere a frontierei din vest. Din cauza aglomerației, autorităţile se pare că au renunţat la controlul epidemiologic şi au deschis alte două puncte de trecere a frontierei, Nădlac II şi Vama Borş din judeţul Bihor, potrivit observatornews.ro.

În cursul zilei de duminică, autoritățile au revenit cu precizări și au anunțat că, în data de 16 mai, frontiera națională a fost tranzitată de 31.743 persoane, dintre care doar 16.164 au intrat în țară, restul de 15.579 fiind persoane care au ieșit din România.

De asemenea, în data de 16 mai, au fost trimise spre izolare, în urma verificărilor făcute în linia a doua, cu sprijinul DSP, 7999 de persoane, după cum urmează:
• Cenad – 24
• Nădlac 1 – 3.810 (din care 1.140 pedestru)
• Nadlac 2 – 2.967
• Vărşand -62
• Borş – 954
• Urziceni – 34
• Petea – 148

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI