Prăjitura leneșului, ideală când nu îți dorești să pornești cuptorul și să faci căldură în bucătărie. E gata în 5 minute!
Deserturile care se prepară rapid și care nu necesită coacere sunt ideale, mai ales pe timp de vară. Această prăjitură este perfectă atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai zeci de minute lângă aragaz sau cuptor. În plus, îți poți impresiona musafirii cu ea, pentru că se prepară în doar câteva minute.
Cum se face prăjitura leneșului, cel mai bun desert de vară
Atunci când vine vorba despre prăjituri și deserturi, le asociem cu rețete complexe, care necesită coacere. Nu este cazul acestei prăjituri, care se prepară la fel de repede cum se savurează. Nu ai nevoie de ingrediente scumpe, ci de unele accesibile și la îndemână, pe care cel mai probabil le ai deja în casă. Bonus: nu murdărești multe vase și nu pornești cuptorul, pentru că se prepară la microunde.
Ingrediente pentru prăjitura leneșului:
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de cacao
- 1 ou
- 3 linguri de lapte
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de fulgi de ciocolată (sau ciocolată rasă)
- 1/2 linguriță de esență de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele uscate într-un bol sau într-o cană mare, după care se sparge oul peste ele. Se omogenizează, după care se toarnă laptele și uleiul și se amestecă din nou, pentru a le încorpora și pe acestea. La final, se adaugă fulgii de ciocolată sau ciocolata mărunțită și vanilia.
Compoziția se pune în căni sau în recipiente din ceramică și acestea se introduc în cuptorul cu microunde. Acesta se setează pe 1000W, timp de 3 minute. Dacă aparatul are putere mai mică, va fi nevoie de 4-5 minute de coacere.
Prăjitura va crește și se va umfla, de aceea este bine ca recipientele să nu fie umplute până sus, ci trei sferturi. După ce se răcește, prăjitura poate fi savurată direct din cană, simplă, cu zahăr pudră deasupra, cu înghețată, nuci sau frișcă.
Ce alte deserturi răcoritoare mai poți prepara pe timp de vară
Atunci când este cald, putem prepara deserturi care nu au nevoie de coacere și care devin din ce în ce mai bune, pe măsură ce stau la rece.
Cheesecake-ul fără coacere. Este un desert rapid și ușor, cu blat de biscuiți și unt topit și cremă de brânză, amestecată cu gelatină, zahăr și diverse arome. Se servește cu topping de fructe proaspete sau sirop de fructe.
Înghețata de casă. Se poate face ușor din iaurt sau mascarpone, amestecat cu fructele preferate și lăsat la congelator câteva ore.
Salată de fructe. Cel mai ușor, fresh și rapid desert, obținut din fructe de sezon tăiate cubulețe și frișcă naturală sau înghețată.