11 nov. 2024 | 09:32

Prăjitura de post care a cucerit internetul. Toate gospodinele au început să o prepare, e delicioasă

Sfaturi Culinare
Prăjitura de post care a cucerit internetul. Toate gospodinele au început să o prepare, e delicioasă
Prăjitura de post care a cucerit internetul. Toate gospodinele au început să o prepare, e delicioasă

În zilele de post, poate fi o provocare să găsești deserturi savuroase care să respecte tradiția, dar să fie și foarte gustoase. O prăjitură care a devenit virală pe internet și a câștigat inimile gospodinelor este negresa de post cu glazură de cacao. Această prăjitură nu conține ouă, lapte sau unt, dar este incredibil de pufoasă, aromată și are o textură perfectă, iar glazura fină îi adaugă o notă de eleganță.

Cum să faci cea mai simplă prăjitură de post

Negresa de post este simplu de făcut, dar deosebit de gustoasă, fiind ideală pentru toată familia. Iată cum se prepară, pas cu pas, și de ce sfaturi să ții cont pentru a ieși ca la carte!

Ingrediente pentru negresa de post

Pentru blat:

  • 1 cană de zahăr (200g)
  • 1 și 1/2 cană de apă minerală (375ml)
  • 1/2 cană de ulei (125ml)
  • 2 căni de făină (250g)
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 plic de zahăr vanilat (sau esență de vanilie, după gust)
  • un praf de sare
  • 50g nuci mărunțite (opțional)

Pentru glazură:

  • 5 linguri de apă
  • 5 linguri de zahăr
  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguri de ulei
  • esență de rom, după gust

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecați zahărul cu apa minerală până când zahărul începe să se dizolve ușor. Adăugați uleiul și zahărul vanilat sau esența de vanilie, continuând să amestecați până când toate ingredientele sunt bine omogenizate.

Într-un vas separat, cerneți făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, cacaoa și un praf de sare. Este important să cerneți aceste ingrediente pentru a preveni formarea cocoloașelor și pentru a obține o prăjitură pufoasă.

Adăugați treptat amestecul de ingrediente uscate în cel lichid, amestecând încet cu o spatulă sau un tel, până obțineți o compoziție omogenă și fără cocoloașe. La final, adăugați nucile mărunțite, dacă doriți să dați prăjiturii un plus de textură și aromă.

Tapetați o tavă de aproximativ 20×30 cm cu hârtie de copt sau ungeți-o cu ulei și presărați puțină făină pentru a preveni lipirea. Turnați compoziția în tavă și nivelați suprafața cu o spatulă. Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți negresa timp de aproximativ 30-35 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. După ce este gata, scoateți negresa din cuptor și lăsați-o să se răcească complet înainte de a adăuga glazura.

Cum se face glazura

Într-o crăticioară, amestecați apa, zahărul și cacaoa. Puneți amestecul pe foc mic și amestecați constant până când zahărul se dizolvă complet și glazura devine ușor vâscoasă. Opriți focul și adăugați uleiul și esența de rom, după gust. Uleiul va oferi glazurii o textură lucioasă și cremoasă.

Turnați glazura fierbinte peste blatul răcit și nivelați-o cu o spatulă. Lăsați prăjitura la rece pentru ca glazura să se întărească ușor, apoi o puteți tăia în pătrățele. Dacă doriți, puteți presăra nucă de cocos, migdale mărunțite sau alte fructe uscate deasupra glazurii pentru un aspect festiv.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Deținuții vor lucra pe viitoarele şantiere de autostrăzi şi drumuri expres. Vor primi bani, iar pedeapsa li se va reduce
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Care este 'marele păcat' pe care credincioșii îl fac în Ajunul Crăciunului. Preotul Vasile Ioana avertizează: 'Dragii mei, vă implor! Nu se face!'
Unica.ro
Rețeta veche de prăjitură Greta Garbo. Povestea îndrăgitului desert din caietul bunicii
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
ȘOC pentru Elena Udrea. Decizia luată la închisoare. Nu îi vine să creadă că e real
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată mama lui Marcel de la Insula Iubirii. Cum a surprins-o fosta ispită masculină chiar în aeroport înainte de căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro