Prăjitură cu nucă din caietul bunicii. Alcazar, desertul iubit de toţi românii în comunism
Prăjitura cu nucă sau Alcazar se numără printre cele mai îndrăgite deserturi. Foarte mulți se întreabă cum se prepară aceasta. Ei bine, bucătarii au dezvăluit rețeta din caietul bunicii. Iată ce trebuie să faceți!
Reteță de prăjitură cu nucă
Pentru foarte mulți, prăjitura Alcazar are gust de copilărie. Chiar dacă este o prjitură migăloasă, aceasta merită tot efortul. Desertul este delicios și va fi lăudat de toată lumea. Pentru prepararea acestuia, veți avea nevoie de:
- 8 albușuri
- 2 gălbenușuri
- 125 g făină
- 250 g zahăr
- 150 g miez de nuca
Citește și: Nuci umplute cu cremă de cacao, rețeta copilăriei
Mod de preparare
Primul pas constă în baterea albușurilor cu zahăr. Când acestea sunt bătute se adaugă gălbenușurile, făina și nucile măcinate. Ulterior, acestea se amestecă ușor cu o lingură de lemn, de jos în sus.
Se toarnă o parte din compoziție în tavă și se bagă la cuptor. Folosindu-vă de un cuțit, puteți nivela compoziția. Bucătarii ne atrag atenția și susțin că nu ar trebui să rămână găuri de la bucățile de nucă. Acestea se coc la temperatura de 170-180 de grade. Procesul se repetă până când obțineți 3-4 foi coapte.
Citește și: Cea mai bună prăjitură cu rom și nucă. Secretul rețetei simple, este foarte ușor de preparat
Secretul unui desert delicios
Bucătarii vă sfătuiesc să umblați ușor cu aceste foi, pentru că pot fi casante. Următorul pas constă în tăierea foilor obținute în două părți. În acest fel, veți obține o părjitură de nucă înaltă. Foile pot fi umplute cu orice cremă doriți. De regulă, gospodinele optează pentru folosirea unei creme ganache de ciocolată cu lapte.
Pentru prepararea acesteia, veți avea nevoie de 250 de grame de ciocolată cu lapte și de 200 de grame de smântână pentru frișcă. Tot ce trebuie să faceți este puneți ciocolata la topit alături de 2-3 linguri de frișca lichidă. Când ciocolata s-a topit o puteți da deoparte. Ulterior, bateți frișca, peste care adăugați ciocolata topită. Amestecați ușor până când obțineți crema dorită.
După ce ansamblați prăjitura, este indicat să o lăsați la rece. Bucătarii vă recomandă să lăsați prăjitura timp de 12 ore. La final, folosindu-vă de un cuțit cu lamă zimțată puteți tăia prăjitura. Dacă vreți ca prăjitura să se taie mai ușor, puteți spăla cuțitul cu apă caldă. În momentul în care tăiați prăjitura cu nucă, nu ștergeți cuțitul.
Citește și: Prăjitura 5 minute, perfectă pentru orice weekend. Chiar este gata în câteva minute, ce trebuie să faci