Prăjitura delicioasă care se prepară rapid și simplu! Prăjitura inteligentă este preferată de toată lumea. Va ieși gustoasă chiar dacă o preparați prima dată. Acest desert se mai numește și cremșnitul puturosului. Și asta pentru că nu are nevoie de praf de copt ca să crească. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară! Cu siguranță o veți face destul de des.
Prăjitura inteligentă se prepară extrem de rapid! Chiar dacă suntem în Postul Paștelui, multe gospodine aleg să o prepare destul de des! Acest desert lichid este făcut cu cele mai simple ingrediente din bucătărie. La final, vă veți bucura de o prăjitură pufoasă și răcoroasă, cu trei straturi absolut delicioase.
Această prăjitură nu are nevoie de praf de copt și este una dintre cele mai rapide deserturi pe care le puteți încerca acasă. Înainte de a vă apuca să o preparați, trebuie să știți că laptele și ouăle trebuie să fie cât mai reci. Puneți-le la frigider cu câteva ore înainte. În plus, pentru ca prăjitura să aibă un gust cât mai aromat și delicios, folosiți lapte integral și unt cu 82% grăsime!
Prima dată se preîncălzește cuptorul la 180°C. Între timp se topește untul și se lasă deoparte să se răcească. Într-un bol se separă ouăle. Într-un castron mare, gălbenușurile se bat cu zahărul la viteză mare până se omogenizează. Apoi, se adaugă untul și se mixează din nou. Laptele se adaugă puțin câte puțin și amestecă la viteză medie, până se încorporează foarte bine. La final se pune făina, câte o lingură, amestecând încet. Compoziția se lasă deoparte la odihnit.
Separat, albușurile se bat spumă tare, cu un praf de sare și vanilia. Apoi se încorporează în amestecul de gălbenușuri și lapte. Amestecați cu o spatulă de silicon de jos în sus, până când toată spuma s-a încorporat.
Într-o tavă de cuptor se pune hârtie de copt. Toarnă compoziția și dă prăjitura inteligentă la cuptor pentru 30-40 de minute. Se scoate când este rumenită deasupra. Când este gata, după ce s-a răcit la temperatura camerei, se mai dă la rece 2-3 ore, înainte de a fi servită!
Vezi și: Gogoși cu griș, ca la bunica acasă. Cel mai simplu și delicios desert de post