Praful natural pe care să îl presari peste trandafiri pentru o grădină de vis. Vor înflori mereu şi îi scapă de păduchi

de: Ioana Bucur
21 05. 2024

Când vorbim despre florile preferate ale românilor, trandafirii ocupă, fără dar și poate, un loc fruntaș în clasament. Mirosul îmbietor și petalele intens colorate îi fac alegerea perfectă pentru o grădină de vis. Pentru a ne putea bucura de ei, trebuie să știm cum să le oferim îngrijirea corespunzătoare. Află, din rândurile de mai jos, care este praful natural pe care să îl presari peste trandafiri pentru a-i ajuta să înflorească des. În plus, ține și păduchii la distanță.

Florile preferate ale românilor

Pentru mulți români care locuiesc la casă, grădina nu este completă fără cel puțin o tufă superbă de trandafiri. Au o perioadă destul de lungă în care înfloresc, petalele intens colorate, în diferite nuanțe, de la roșu închis până la roz, galben și alb, transformă orice loc într-o oază de liniște și frumusețe, iar parfumul delicat este un răsfăț pentru simțuri.

Ca să obținem rezultatele dorite – să avem plante sănătoase, frumos dezvoltate – este necesar să știm să le oferim îngrijirea de care au nevoie.

În ceea ce privește trandafirii, cei mai mari inamici ai acestora sunt păduchii – insecte mici, verzi, pe care le observăm pe frunzele și pe tulpinile plantei.

Praful natural ce ar trebui presărat peste trandafiri

Există o metodă naturală ce îi elimină și ține apoi la distanță. Soluția salvatoare în lupta împotriva acestor vietăți nedorite este pulberea de ardei iute. Tot ce trebuie să faci este să o presari pe plante, insistând în punctele afectate de prezența păduchilor.

Dacă este aplicat în mod regulat, acest tratament va ajuta trandafirii să se dezvolte armonios și să înflorească des.

Te-ar putea interesa și: Îngrijirea trandafirilor pe timp de vară. Cu ce trebuie să-i stropești neapărat ca să reziste în zilele caniculare

Foto: Profimedia

Trucuri și sfaturi

Se recomandă să fie plantați în locuri cu multă expunere la lumina soarelui și o bună circulație a aerului. Nu trebuie udați în exces, pământul umed poate încuraja apariția păduchilor și a altor dăunători.

Un alt truc ce ajută la prevenirea infestării cu păduchi este tăierea regulată a trandafirilor. Astfel, se îmbunătățește circulația aerului și se reduce umiditatea excesivă a pământului. Elimină frunzele și ramurile moarte sau bolnave pentru a reduce riscul de apariție a păduchilor.

Te-ar putea interesa și: Ce să plantezi lângă trandafirii tăi pentru a scăpa de afide şi omizi. Vei avea flori ca în grădinile englezeşti