20 mai 2024 | 11:10

Îngrijirea trandafirilor pe timp de vară. Cu ce trebuie să-i stropești neapărat ca să reziste în zilele caniculare

Utile
Îngrijirea trandafirilor pe timp de vară. Cu ce trebuie să-i stropești neapărat ca să reziste în zilele caniculare
Îngrijirea trandafirilor pe timp de vară

Vara se apropie cu pași repezi, iar mulți dintre români își pregătesc deja grădinile pentru vremea caniculară. După cum bine știm, trandafirii se numără printre cele mai apreciate și mai frumoase flori. Ei bine, aceste plante au nevoie de o îngrijire aparte, mai ales în zilele toride. Specialiștii vin cu sfaturi utile la îngrijirea trandafirilor pe timp de vară.

Sfaturi și trucuri utile pentru îngrijirea trandafirilor pe timp de vară

Îngrijirea trandafirilor în timpul verii este crucială pentru menținerea sănătății și a frumuseții acestor plante. Dacă nu plouă, aceste minunate flori trebuie să fie udate o dată pe săptămână. În această situație, fiecare plantă trebuie să fie irigată într-o dimineață cu aproximativ 10 litri de apă.

Un alt aspect important la îngrijirea trandafirilor pe timp de vară îl reprezintă protejarea plantelor de atacul afidelor. În zilele caniculare, aceste insecte hemiptere atacă planta și extrag sucurile, lăsând frunzele ondulate, cu un aspect inestetic. Cea mai bună apărare împotriva afidelor este stropirea trandafirilor cu soluții speciale și hidratarea corespunzătoare.

Cu ce trebuie stropiți trandafirii vara

Soluția se pulverizează direct pe afide spre sfârșitul zilei, chiar înainte de apusul soarelui. După 48 de ore vom efectua o a doua pulverizare. Astfel ne vom asigura că scăpăm definitiv de această problemă. O altă modalitate rapidă de a scăpa de aceste insecte enervante este strivirea lor între degete. De asemenea, afidele pot fi spălate de pe plantă cu apă, folosind un furtun cu presiune. Totuși, presiunea nu trebuie să fie prea mare, pentru că există șanse să rupem planta.

Așadar, este foarte important să verificăm regulat plantele pentru semne de boli sau dăunători, cum ar fi afidele sau făinarea. În aceste situații, putem aplica tratamente preventive sau curative, conform necesităților.

Tunderea și fertilizarea trandafirilor

În procesul de îngrijire a trandafirilor, tunderea acestora are o importanță deosebită. Începutul verii este momentul oportun pentru îndepărtarea tufelor bolnave sau foarte bătrâne. Se taie complet ramurile, se sapă bine solul, iar apoi fertilizăm și irigăm bine. Este recomandat să avem grijă la tunderea „de întreținere” a trandafirilor. Mai precis, o dată pe săptămână trebuie să tăiem lăstarii cu flori trecute.

În ceea ce privește fertilizarea, aceasta se face după prima și a doua înflorire, conform specialiștilor. Folosește îngrășăminte speciale pentru trandafiri sau un îngrășământ echilibrat, urmând instrucțiunile.

Cum scapi de buruienile de la rădăcina trandafirilor 

La fel ca și în cazul altor plante ornamentale, trandafirii nu se împacă deloc cu buruienile. Prin urmare, chiar și în sezonul estival trebuie să scăpăm de ele. Cum să facem acest lucru? Putem săpa puțin solul la rădăcină, îndepărtând apoi toate ierburile nedorite.

Când vine vorba despre îngrijirea trandafirilor pe timp de vară, în zilele toride poți proteja plantele prin pulverizarea lor cu apă înainte răsăritul soarelui. De asemenea, poți chiar să le creezi puțină umbră cu ajutorul unor plase.

Așadar, poți avea grijă de trandafirii tăi menținând un program regulat de udare și fertilizare, efectuând tăieri regulate și monitorizând îndeaproape sănătatea plantelor. În acest fel, te vei bucura de flori frumoase și sănătoase pe tot parcursul sezonului estival.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro