Povestea tulburătoare a fotbalistului român care a ajuns după gratii. A marcat la primul meci oficial în Liga 1

Povestea tulburătoare a fotbalistului român care a ajuns după gratii. A marcat la primul meci oficial în Liga 1
Povestea lui este tulburatoare

Cel mai rapid jucător din Liga 1 era prezentat la acea vreme tânărul atacant. La 19 ani a debutat în tricoul Rapidului, pe prima scenă a fotbalului românesc.

Românul care a promitea o carieră fabuloasă în fotbal

Alexandru Ionuț Dobroiu are o poveste desprinsă din filme. A debutat în 2007 cu un gol împotriva Universității Craiova și a Rapidul se mândrea cu noua speranță a fotbalului românesc.

La 10 ani de la debut, fotbalistul s-a pierdut și a urmat pentru el o perioadă neagră. Accidentări, probleme de familie, dar și multe alte situații dificile.

Povestea lui de viață a culminat cu o condamnare la închisoare. Rămas fără contract și neștiind să facă altceva decât fotbal, Alexandru Ionuț Dobroiu s-a lăsat influențat de anturaj.

El a fost condamnat, în 2018, la trei ani și 11 luni de închisoare pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, constituire de grup infracțional organizat, deținere și consum de droguri de mare risc. Și-a ispășit pedeapsa la Jilava.

Ce s-a întâmplat cu Alexandru Ionuț Dobroiu

S-a reabilitat după ce a stat la închisoare doi ani și patru luni. A fost eliberat condiționat și a revenit la cei doi copii. Acum, lucrează în Anglia, acolo unde s-a stabilit alături de familia lui.

“La capitolul viteză am fost mereu primul, indiferent de grupa de vârstă la care am jucat. Doar Dobroiu era mai rapid decât mine, atât. Avea o explozie senzaţională!”, a spus Adi Popa, de trei ori campion al României cu FCSB și o dată în Bulgaria, cu Lodogorets.

Jucătorul, care de curând a semnat cu Steaua, a mai strâns două cupe, o supercupă și 24 de selecții la echipa națională.

El s-a ales cu porecla Motoreta, datorită vitezei de care a dat dovadă.

“Am văzut că nu se mai interesează nimeni de mine, că toate porţile îmi sunt închise, am vrut să mă las de fotbal, de fapt, chiar mă împăcasem cu gândul ăsta, că voi munci în Anglia. Dar nu ştiam să fac altceva decât fotbal! Până la urmă, băieţelul meu m-a convins să nu renunţ. Mi-am dat seama că trebuie să lupt pentru el şi să revin pe teren”, a spus el. 

După ce a fost împrumutat la Pandurii Târgu Jiu, Dobroiu a dispărut prin divizia secundă.

A avut parte de accidentări, alegeri greșite și multe decizii care i-au închis cariera.

“Am văzut că nu se mai interesează nimeni de mine, că toate porţile îmi sunt închise, am vrut să mă las de fotbal, de fapt, chiar mă împăcasem cu gândul ăsta, că voi munci în Anglia”, a spus el în 2013.

Citește continuarea pe Playsport.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI