Povestea tulburătoare a bărbatului fără mâini și fără un picior. Lecția de viață pe care o dă în fiecare zi

de: Ioana Bucur
29 09. 2020

Născut fără nicio șansă în viață, un tânăr dovedește, zi de zi, că orice obstacol poate fi depășit. Când l-a ținut întâia oară în brațe mama lui a plâns. Nu erau lacrimi de fericire. Băiețelul ei se născuse fără mâini și fără un picior. Nici până în ziua de astăzi, medicii nu știu ce s-a întâmplat cu bebelușul în pântec.

Povestea tulburătoare a bărbatului fără mâini și fără un picior. Medicii nu știu nici astăzi de ce s-a născut așa

Tredante Bias este și în ziua de astăzi un mister pentru lumea medicală. Nici până în ziua de astăzi nu s-a putut găsi o explicație pentru felul în care s-a născut. Ceea ce ar fi trebuit să fie cel mai frumos moment din viața mamei sale s-a transformat în disperare. Tredante s-a născut fără mâini și fără un picior. În ciuda lipsei unui diagnostic clar și al greutăților evidente cu care s-a confruntat zi de zi, tânărul este un exemplu pentru toți cei din jur. Felul în care a ales să traiăiască și felul în care priveștea lumea sunt o adevărată lecție de viață pentru noi toți.

Încă din copilărie, Tredante a învățat să se adapteze și să își „fenteze” handicapul. A fost mereu pasionat de muzică. După ce a terminat liceul, tânărul a câștigat o bursă de studii în valoare de 500.000 de dolari. În ultimii ani, a devenit o adevărăta vedetă în mediul online și câștigă bani frumoși de pe urma discursurilor motivaționale urmărite de mii de oameni.

„Nu mi-am lăsat niciodată handicapul să stea în calea fericirii mele. Mereu există soluții. Trebuie doar să ai răbdare să le găsești. Am învățat să uit ce limitări am și să mă adaptez în permanență. Cu toții avem parți bune și părți negative în viață. Nu trebuie să ne concentrăm pe lucrurile rele. Este o alegere pe care trebuie să o facem toți, zi de zi”, a explicat Tredante.

Povestea tulburătoare a bărbatului fără mâini și fără un picior. Lecția de viață pe care o dă în fiecare zi

„Părinții și frații mei s-au purtat cu mine ca și cum aș fi fost un om perfect normal. Nu eram menajat”

Anii de școală au fost cei mai dificili pentru el. Sensibilitatea nu este caracteristică celor mici, iar „băiatul fără mâini și fără un picior” era adesea ținta glumelor și comentariilor răutăcioase. Cu toate astea, Tredante a învățat să nu le ia în seamă și să nu se supere pe colegi.

„Nu a fost cea mai frumoasă perioadă. Aveam multe porecle în școală…Dar nu mă deranjau. Mă obișnuisem cu privirile fixe, cu șușotelile din spatele meu, chiar și cu glumele răutăcioase. Copiii sunt curioși și foarte direcți. Întrebarea de e buzele tuturor era „Ce-ai pățit?”. Când ajungeam acasă, uitam tot. Părinții și frații mei s-au purtat cu mine ca și cum aș fi fost un om perfect normal. Nu eram menajat”, a mai spus el.

Pe măsură ce anii au trecut, și-a dat seama că marea sa iubire era muzica. A exersat zilnic, ore în șir, iar rezultatele au început să apară. A devenit baterist într-o trupă pe care a înființat-o împreună cu câțiva prieteni.

Povestea tulburătoare a bărbatului fără mâini și fără un picior. Lecția de viață pe care o dă în fiecare zi

„Din clipa în care am găsit o modalitate de a ține bețele în mână, viața mea s-a schimbat”

Acum, „bărbatul fără mâni și fără un picior” își petrece o mare parte a zilei la repetiții. În momentele de pauză, postează pe pagina sa de Instagram, care este urmărită de peste 198.000 de oameni. Pentru el, cea mai mare bucurie este să vadă că mesajele lui aduc zâmbetul pe chipul cuiva.

„Eu sunt un om fericit. Mă iubesc așa cum sunt și mă accept. Mi-e greu când simt că sunt judecat de alții…urăsc să mi se spună că nu pot face ceva. Din punctul meu de vedere, fericirea apare în momentul în care poți ajuta o altă persoană. Dacă văd că un video postat de mine aduce zâmbetul pe chipul cuiva, e suficient pentru mine”, a adăugat Tredante.