Povestea singurei eleve de la un liceu din mediul rural cu media 10 la BAC. Tânăra s-a pregătit singură, acasă, fără să urmeze meditaţii

Povestea singurei eleve de la un liceu din mediul rural cu media 10 la BAC. Tânăra s-a pregătit singură, acasă, fără să urmeze meditaţii
Povestea singurei eleve de la un liceu din mediul rural cu media 10 la BAC

Cristiana Lupu este absolventă al Liceului Tehnic Mătăsari, din județul Gorj și a reușit o performanță istorică pentru unitatea de învățământ. Eleva este prima absolventă care a reușit să obțină 10 pe linie la examenul maturității.

Singura eleva de la un liceul din mediul rural cu 10 la BAC

Cristina este singura absolventă care a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat de la un liceu aflat în mediul rural din România. Tânăra s-a pregătit singură, acasă, fără să urmeze meditații. Ea a povestit cum a reușit să obțină nota maximă la Limba și Literatura Română, Geografie și Istorie.

„Am început să mă pregătesc pentru Bacalaureat din februarie. Mi-am făcut schiţe, mi-am sintetizat materialul într-un mod în care pot să înţeleg mai bine, am colorat cu diverse markere ca să reţin cât mai bine datele importante. Am citit materia zilnic până la un moment dat când o ştiam foarte bine. Am rezolvat, apoi, testele de antrenament din care am învăţat cel mai mult. Cele de anul trecut au fost publicate pe Internet. Nu am avut niciun ajutor. Nu am considerat că am nevoie. La Istorie au fost multe subiecte pe care le-am întâlnit în testele de antrenament. De asta consider că cel mai bun mod de pregătire pentru Bacalaureat este rezolvarea testelor“, a povestit tânăra pentru „Adevărul”.

Vrea să urmeze Facultatea de Medicină

Cristina a reușit să-și organizeze foarte bine timpul, așa că a avut timp să iasă și cu prietenii. Se trezea de dimineață și învăța câte 25 de minute, apoi lua pauză 5 minute. Absolventa provine dintr-o familie simplă. Tatăl ei este șofer, iar mama ei este casnică.

Cu toate că a terminat profilul filologie, are de gând să urmeze Medicina. Nu îi este frică de examenele la Fizică, Chimie sau Bilogie, chiar dacă nu prea a studiat aceste discipline în liceu. Media generală din ultimul an de liceu a Cristinei a fost 9.91, iar examenul de Bacalaureat l-a absolvit cu media 10.

„Am ales să merg la Facultatea de medicină. Voi aplica la mai multe universităţi din ţară. Nu va fi foarte dificil, pentru că mă împăcam bine cu fizica şi cu chimia, cu toate că trebuie să o iau de la zero, dar cred că pot să reuşesc. La Biologie am intenţia să mă pregătesc singură, iar la Chimie, dacă este nevoie, aş putea să urmez câteva şedinţe de meditaţie. Am parcurs o serie de teste de la examenele de admitere de la Medicină şi nu cred că ar fi o problemă să reuşesc să fiu admisă“, spune Cristina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI