Povestea românului din Iași care a devenit milionar în euro, în Londra. Cum a dat marea lovitură

de: Bișinicu Andreea
03 12. 2021

Beniamin Moisă este un român de 22 de ani, originar din Iași, care a reușit să devină unul dintre cei mai tineri milionari din lume. Moldoveanul și-a văzut visul îndeplinit cu ochii și încă nu realizează cât de departe a ajuns. Povestea sa de viață este una cu adevărat impresionantă. A plceat de acasă la 19 ani pentru a atinge cele mai înalte culmi ale succesului.

Un român de 22 de ani a devenit unul dintre cei mai tineri milionari din lume

Povestea acestui român pare desprinsă din filmele de blockbuster. Beniamin Moisă, un tânăr din Iași, a vrut să renunțe la liceu la vârsta de 17 ani, atunci când s-a decis că va munci pentru a avea mulți bani.

Totuși, la rugămințile tatălui său, tânărul s-a răzgândit și a rămas acasă, până a reușit să promoveze liceul, să-și ia Bacalaureatul și să dea de permisul auto. Beni a plecat la Londra doar cu banii de transport, pe care îi împrumutase de la fratele său.

„Am venit cu nimic, practic cu 0 lei. Când am venit aici mi-a dat frate-miu 50 de lire, să am de cheltuială și de transport. Prima dată când m-am gândit a fost în clasa a 11-a, am zis că mă las de școală, că nu-mi folosește la nimic.

Tata a spus: Nu Beni, nu pleci nicăieri! Stai, îți dai BAC-ul, îți iei permisul și după aia pleci! Altfel nu pleci, fără binecuvântarea mea! Și am zis: „Dacă eu nu plec cu binecuvântarea tatălui meu, eu nu plec din casă!”.

Am stat și am ascultat. Și bine am făcut. M-am dus pe șantier, voiam să fac ceva. Am fost și m-am angajat la români. Și m-au muncit românii, de nu știam ce e cu mine. Când ajungeam acasă eram mort de oboseală.

De la bocanci aveam sânge la picioare. Primul meu salariu a fost pe trei săptămâni, 900 de lire. Puteam să-mi plătesc chiria, să am bani de transport și să îmi cumpăr mâncare, atât. După ce mi-am terminat facultatea, mi-am pus engleza cât de cât la punct.”, a declarat Beniamin Moisă la emisiunea Teo Show, de pe Kanal D.

„Primul milion de euro l-am făcut la 21 de ani!”

Românul s-a angajat la o firmă de construcții, iar munca depusă, eforturile și profesionalismul au fost răsplătite, la scurt timp. Beni a fost remarcat de patron, care l-a făcut coordonator pe șantier, având propria sa echipă. Ambițios și perseverent din fire, Beniamin Moisă a devenit milionar în euro la vârsta de 21 de ani.

„De acolo am început să iau contact cu directorul, a văzut potențial. După 6 luni aveam deja peste 5 oameni. Toată lumea spunea: „Băi, ce cauți tu aici? Ai venit tu, un copil, să ne iei joburile? Atunci când a început pandemia și toți s-au retras noi mergeam la munca.

Atunci m-am ridicat eu tare. Primul milion de euro l-am făcut iarna trecută. Aveam 21 de ani. E greu (n.r. să fii milionar la 21 de ani). Pentru că și banii ăștia vin cu niște responsabilități, nu curg așa, din cer. Nu am avut timp să mă bucur de ei.”, a completat tânărul milionar, în cadrul aceluiași interviu.