Povestea neștiută din viața lui Adrian Mutu. Ce s-a întâmplat la clinica de dezintoxicare din Anglia

Povestea neștiută din viața lui Adrian Mutu. Ce s-a întâmplat la clinica de dezintoxicare din Anglia
Adrian Mutu, despre depresie, cocaină și dezintoxicare

Adrian Mutu, în vârstă de 43 de ani, și-a lansat ieri autobiografia „Revenirea din Infern”, la Cluj-Napoca. În aceasta, fotbalistul vorbește despre cariera sa, viața personală și care a fost cea mai grea luptă pe care a fost nevoit să o ducă.

Adrian Mutu, despre cea mai grea perioadă din viață

„Piteștiul e dulce, precum Parma, Verona e fascinantă, Milano nu are cum să-ți iasă din gânduri, Torino e orașul muncitoresc, Bucureștiul e periculos, dar Londra e foarte periculoasă”, așa își începe Adrian Mutu povestea.

În autobiografia „Revenire din Infern”, carte lansată la Cluj Napoca înainte de meciul oficial de retrage a lui Mutu, fotbalistul spune totul despre căderea care a urmat după ce a fost suspendat și dat afară de la Chelsea pentru consum de cocaină.

Adrian Mutu a semnat cu Chelsea în anul 2003, pe 8 august, la scurt timp după ce echipa a fost cumpărată de miliardarul rus Roman Abramovic. Pe 17 octombrie, publicații din Regatul Unit au publicat o informație bombă: „Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un control doping”.

„Am recunoscut din prima că am consumat cocaină. Până în acel moment, nu mai văzusem în viața mea așa ceva, poate doar în filme. Au început să tragă în mine din toate pozițiile. N-avea rost să neg, la ce bun să cer o contraexpertiză? Călcasem pe bec, greșisem, îmi dădeam seama ce făcusem.

Sunt singur, părăsit de toți, cu excepția părinților. Întrebarea nu e dacă voi putea să redevin acel Adrian Mutu, ci când, adică repede, cât mai repede. Simt rușine, simt că i-am trădat pe cei care au avut încredere în mine”, scrie Adrian Mutu.

Cum a ajuns Adrian Mutu la dezintoxicare

Reabilitarea lui Mutu a început la o clinică specializată în consilierea și ajutorarea sportivilor în momentul în care aveau probleme cu drogurile, alcoolul sau jocurile de noroc. Este vorba despre „Sporting Chance”, o clinică la care au fost internați Tony Adams și Elton John.

„Drumul m-a speriat. Păduri, verde peste tot, râuri ce șerpuiau, liniște, multă liniște, nimic din atmosfera nebunească de la Londra. Acolo, surpriză și mai mare: un domeniu imens, cu o curte uriașă, înconjurată de domenii arabile. Atât! Aveam emoții mari, ceva inexplicabil, un fel de nod în gât. Eram și în acele momente depresiv, simțeam ură, furie, rușine”, a scris fotbalistul în autobiografia sa.

Adrian Mutu a precizat că avea trei ședințe de terapie pe zi, la ora 7, la 12 și la 6 seara. Între ședințe făcea yoga, înota, alerga sau juca fotbal. De asemenea, fotbalistul a povestit că s-a întâlnit cu unul dintre cei mai mari fotbaliști, George Best, care a murit în noiembrie 2005.

„I-am spus că am prizat atunci când mă simțeam singur și trist, fără familie, fără prieteni, deși eram un jucător la ceea ce se dorea a fi una dintre cele mai bune echipe de fotbal din lume! M-a ajutat să înțeleg că depresia nu ține cont de nume, de faptul că ești sportiv, actor sau cântăreț faimos”, a vorbit Adrian Mutu în cartea sa, despre un dialog pe care l-a avut cu CEO clinicii, Peter Kay.

După mai multe zile în care a fost internat, s-a redactat un raport prin care arăta că Mutu nu era dependent de droguri, ci doar a consumat ocazional de câteva ori.

Adrian Mutu a lansat autobiografia „Revenirea din Infern”, în colaborare cu jurnalistul Cătălin Oprișan, iar propunerea a venit din partea actorului Codin Maticiuc.