Povestea lui Denis. Un copil care până mai ieri era perfect sănătos, azi are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor

de: Alexandra Chivu
16 10. 2019

Un copil care până mai ieri era perfect sănătos, astăzi chiar are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi pentru a reveni la școală și a zâmbi din nou alături de colegii lui! Un caz care înfioară fiecare părinte, mai ales că niciun semn nu a prevestit ceea ce avea să se întâmple… El este Denis, iar povestea lui să sperăm că va avea un final cât mai fericit!

Povestea lui Denis, un copil care ieri era sănătos, iar azi are nevoie de ajutor

Dacă bătrânii țării mor, moare și o parte din trecut, dar dacă viitorul piere, nu mai există viață. Nimic nu înspăimântă mai mult oamenii decât boala, care nu ține cont de vârstă. Apare din senin și atinge fiecare nerv, apropiații rămân fără lacrimi, puteri, bani.

Povestea lui Denis începe așa! Are 9 ani și 8 luni și este un copil vesel, sociabil și jucăuș. Pe 4 octombrie a mers la școală, iar, în urmă cu o zi, la afterschool, se plânsese de dureri de cap în timp ce se juca în curte cu prietenii lui. În dimineața aceea a mers în clasă, s-a așezat în banca lui, și-a scos cărțile pe bancă, apoi a simțit din nou dureri de cap.

Învățătoarea i-a salvat viața

„La 8.40, a auzit soneria care anunța prima recreație, însă el nu se simțea bine. Colegul lui, Radu, a venit lângă el, însă Denis nu mai putea vorbi. Doamna învăţătoare a observat că ceva nu era în regulă, l-a întrebat pe Denis ce se întâmplă, însă el nu a putut să-i răspundă. A rămas uitându-se în gol. Imediat, învăţătoarea i-a sunat pe părinţi, să le spună că lui Denis îi era rău. A fost chemată asistenta de la cabinetul medical al școlii, unde a fost dus pentru monitorizarea tensiunii şi a pulsului. Reacţia promptă a învăţătoarei lui, care i-a acordat primul-ajutor de specialitate, i-a salvat viaţa.

Zece minute mai târziu, când mama lui a ajuns la şcoală, starea lui Denis se deteriorase semnificativ. Nu mai avea sensibilitate pe partea dreaptă, nu reacționa la niciun stimul”, se arată pe pagina de Facebook care îi spune povestea micuțului.

Două tumori, rezultate preliminare, părinţii aşteaptă

În câteva minute a venit SMURD-ul. Băiatul a început să verse, pentru că avea hipertensiune intracraniană. A fost transportat la spitalul Marie Curie unde s-a acționat rapid.

„Denis a fost internat în regim de urgenţă, în secția de neurochirurgie, la doctorul Sorin Târnoveanu, unde s-a continuat tratamentul. În jurul orei 11.00, după criza teribilă, Denis era recuperat complet, vorbea, simțea, se mişca. Luni, pe 7 octombrie, s-a făcut RMN-ul, iar marţi dimineaţa, pe 8 octombrie, Denis a intrat în prima operaţie, pentru extirparea tumorii. Joi, pe 10 octombrie, a urmat un al doilea RMN, cap şi coloană, cu substanţă de contrast”, mai notează aceeași sursă. Cel de-al doilea RMN a marcat un nodul care se văzuse la primul. Doctorii au intervenit și l-au îndepărtat, deși trecuse doar o săptămână de la prima operație.

Să sperăm că Denis va reveni alături de colegii lui și că zâmbetul și jocul vor alunga tristețea și îi vor însenina din nou pe părinții lui! Denis, suntem lângă tine și sperăm ca cei care îți vor afla povestea să aleagă să facă parte din ea ca personaje bune care luptă alături de eroul principal!

Donații:

Denis are nevoie de ajutor. Pentru donaţii, părinţii au deschis două conturi:

BANCA: BRD, Agenția DRUMUL TABEREI
Titular cont: ENULESCU GILBERT LUCIAN

IBAN: RO23BRDE410SV91837014100 (RON)
IBAN: RO08BRDE410SV38464034100 (EURO)