Povestea demnă de Oscar a cerșetoarei din Bistrița care a ajuns campioană europeană VIDEO

Povestea demnă de Oscar a cerșetoarei din Bistrița care a ajuns campioană europeană VIDEO
”Am adus-o greu în sala de haltere”

Există destine în lumea asta care au un drum aparte, iar altele care sunt demne de scenarii de film. Un astfel de destin este al unei cerșetoare care a ajuns să fie mândria unui oraș dar și a țării. Monica Csengheri, dintr-o cerșetoare pe străzile Bistriței a ajuns dublă vicecampioană europeană de seniori în 2017 la haltere.

Monica Csengheri, din ceșetoare a ajuns mândria unei nații

Cu ani în urmă pe străzile orașului Bistrița dădeai pe străzi de o tânără care ceșea la colț de stradă. Destinul ei a fost să-l cunoască pe antrenorul Adrian Chivu care a văzut în tânăra Monica Csengheri ceea ce alți nu au văzut.

Tânăra, acum ajunsă la 25 de ani, a ajuns în sala de antrenament a antrenroului Adrian Chivu, și cu multă muncă și dorință a ajuns să facă performanțe imposibile. A reușit să intre în lotul celor de la CSM Bistrița la haltere.

”Am adus-o greu în sala de haltere. Cerşea pe pietonal în Bistrița, e dintr-o familie tare amărâtă. Îi dădeam câte 5 lei, câte 10 lei să vină la sală.

Acum, în afara acestei medalii, mai are 7 recorduri naţionale şi bronz la europene”, declara antrenorul Adrian Chivu.

În în 2016, pe când era la juniori, Monica Csengheri a devenit campioană europeană. Ulterior în 2017 avea să câștige de două ori titul de vicecampionă europeană de seniori la stilul smuls.

Monica Csengeri a câștigat cinci medalii, una de aur, două de argint și două de bronz la categoria 48 kg. Toate medaliile au fost câștigate în 2017 la Campionatelor Europene de haltere de la Split, din Croația.

Anul 2018, un an greu pentru sportivă

În 2018, pe când se pregătea cu lotul național pentru un titlu la campionatele europene, în urma unui test Monica Csengheri este eliminată un an și jumătate pentru doping cu efedrină. Deși scoasă în afara lotului, cu multă determinare și dorință, Monica Csengheri s-a antrenat și revine în campionatele naționale, urmând pregătirile pentru un nou turneu în 2020.

Anul acesta au avut loc Campionatele Europene de haltere de la Moscova unde a fost prezentă și Monica. De altfel sportiva româncă avea să câștige în aprilie trei medalii de aur, la categoria 49 kg.

Tot la Moscova Monica Csengheri s-a impus la stilul smuls cu 86 kg. La stilul aruncat, ea a ridicat 103 kg, iar totalul a fost de 189 kg. Pentru prestațiile și performanțele atinse în toți acești ani sportiva va încasa lunar din partea federației cel puțin 1.000 de euro pe lună sub forma unei pensii viagere.