Povestea celei mai tinere victime a pandemiei din România. Tânăra de 27 de ani abia își înmormântase mama

Povestea celei mai tinere victime a pandemiei din România. Tânăra de 27 de ani abia își înmormântase mama

Decesul 40: o femeie de 27 de ani, cea mai tânără victimă a pandemiei din România. Tânăra ar fi contactat virusul de la unul dintre frații săi, care se întorsese în țară din Marea Britanie pentru a participa la înmormântarea mamei.

Povestea cele mai tinere victime a pandemiei din România

Pe 25 martie existau știri care menționau o tânără de 27 de ani din Botoșani ce a fost mutată câteva zile în mai multe secții ale Spitalului Județean, înainte de a fi depistată pozitiv cu noul virus. Ea a ajuns la unitatea de primiri urgențe pe 21 martie, cu ambulanța, în comă diabetică, iar de acolo a fost dusă la secția de boli infecțioase, apoi în secția medicală 2.

Povestea celei mai tinere victime a pandemiei din România. Tânăra de 27 de ani abia își înmormântase mama
Ea a ajuns la unitatea de primiri urgențe pe 21 martie, cu ambulanța, în comă diabetică

În ziua următoare, a ajuns la terapie intensivă. În cele din urmă, i s-a făcut testarea la coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Autoritățile anunțau, la acel moment, că ancheta epidemiologică este în curs, însă e greu de stabilit cu câte persoane a intrat în contact, aceasta luând parte anterior la o înmormântare. Medicii și asistentele au mers acasă după ce au tratat-o. Prin urmare, ar putea fi o situație similară cu cea din Suceava. 29 martie, Ministerul Sănătății a anunțat la amiaza zilei încă două victime ale pandemiei. Decesul 40: tânăra de 27 de ani.

„Provine dintr-o familie necăjită. Era bolnavă de mică și avea un frate care trăiește în cărucior”

Fata este din localitatea Cândești, Botoșani, și de mulți ani suferea de diabet zaharat tip I. Ea ar fi contactat virusul de la frații săi, care s-au întors din Marea Britanie pentru a participa la funeraliile mamei.

„Povine dintr-o familie foarte necăjită. Era necăsătorită. Era bolnavă de mică și mai avea un frate care trăiește în cărucior, împreună cu care locuia în aceeași casă”, spune primarul din Cândești, Constantin Ciornodolea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI