09 apr. 2022 | 18:52

Povestea bărbatului care vorbește cursiv în 24 de limbi străine, dar curăță covoare în Washington. Știe inclusiv româna!

Social
Povestea bărbatului care vorbește cursiv în 24 de limbi străine, dar curăță covoare în Washington. Știe inclusiv româna!
Povestea bărbatului care știe multe limbi străine, dar spală covoare

Un bărbat care vorbește cursiv 24 de limbi a șocat o lume întreaga. Acesta a ajuns să curețe covoare în Washington, deși are atâtea cunoștințe care l-ar fi ajutat enorm într-un domeniu în care ar fi putut să atingă succesul. Jurnaliștii de la The Washington Post i-au împărtășit povestea extraordinară și au încercat să găsească explicații pentru capacitatea lui ieșită din comun de a memora limbi străine. El șochează pe toată lumea și cu accentul incredibil pe care îl are.

Un bărbat care vorbește cursiv 24 de limbi străine curăță covoare în Washington: care e povestea lui?

Un bărbat de 46 de ani din Statele Unite ale Americii vorbește cursiv 24 de limbi străine, inclusiv română. Acesta nu are studii superioare și lucrează ca spălător de covoare.

El este clar un caz extrem de rar de persoană hiperpoliglotă. „The Washington Post” i-a publicat recent povestea extraordinară și a încercat să găsească explicații pentru capacitatea lui ieșită din comun de a memora limbi străine.

Jurnaliștii l-au convins în cele din urmă să meargă la un centru specializat, unde i s-a făcut chiar și o scanare a creierului prin intermediul unui RMN.

Câștigă 20 de dolari pe oră

Traducătorii din orașul unde locuiește el pot avea salarii cu șase cifre la Departamentul de Stat sau la Fondul Monetar Internațional.

În timpul acesta, Vaughn Smith curăță covoare din casele unde pe pereți sunt atârnate amintiri din vacanțe și călătorii de afaceri pe doar 20 de dolari pe oră.

Modestia sa ascunde o minte incredibilă. Cel din urmă vorbește fluent: engleză, spaniolă, bulgară, cehă, portugheză, română, rusă și slovacă.

Cu toate astea, poate să poarte conversații și în alte 25 de limbi, dar în cele enumerate dintâi se simte cel mai stăpân. În fapt, bărbatul se descurcă în cel puțin 37 de limbi, dintre care 24 le vorbește suficient de bine cât să se înțeleagă peste medie cu o altă persoană.

Mai mult decât atât, Smith poate să citească și să scrie în opt alfabete, poate povesti în italiană, finlandeză și în limbajul american al semnelor. El învață singur limbi indigene, iar calitatea accentului său i-a uimit pe oamenii care l-au ascultat.

Ce limbi știe?

  • Fluent:

Engleză
Spaniolă
Portugheză
Rusă
Cehă
Slovacă
Bulgară
Română

  • Conversațional:

Croată
Finlandeză
Italiană
Letonă
Nahuatl
Sârbă

  • Intermediar:

Limbajul american al semnelor
Catalană
Olandeză
Franceză
Germană
Maghiară
Islandeză
Irlandeză
Norvegiană
Poloneză

  • Noțiuni de bază:

Amharică
Arabă
Estoniană
Georgiană
Greacă
Ebraică
Indoneziană
Japoneză
Lakota (dialect amerindian)
Lituaniană
Mandarină
Navajo
Salish
Singaleză
Suedeză
Ucraineană
Galeză

  • O oarecare familiaritate

Mongolă
Vietnameză
Tzotzil
Zapotec

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A anunțat că divorțează la două ore după ce soția lui a născut, s-a logodit iar și după câteva zile a apărut cu altă femeie
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro