Povestea bărbatului care vorbește cursiv în 24 de limbi străine, dar curăță covoare în Washington. Știe inclusiv româna!

Povestea bărbatului care vorbește cursiv în 24 de limbi străine, dar curăță covoare în Washington. Știe inclusiv româna!
Povestea bărbatului care știe multe limbi străine, dar spală covoare

Un bărbat care vorbește cursiv 24 de limbi a șocat o lume întreaga. Acesta a ajuns să curețe covoare în Washington, deși are atâtea cunoștințe care l-ar fi ajutat enorm într-un domeniu în care ar fi putut să atingă succesul. Jurnaliștii de la The Washington Post i-au împărtășit povestea extraordinară și au încercat să găsească explicații pentru capacitatea lui ieșită din comun de a memora limbi străine. El șochează pe toată lumea și cu accentul incredibil pe care îl are.

Un bărbat care vorbește cursiv 24 de limbi străine curăță covoare în Washington: care e povestea lui?

Un bărbat de 46 de ani din Statele Unite ale Americii vorbește cursiv 24 de limbi străine, inclusiv română. Acesta nu are studii superioare și lucrează ca spălător de covoare.

El este clar un caz extrem de rar de persoană hiperpoliglotă. „The Washington Post” i-a publicat recent povestea extraordinară și a încercat să găsească explicații pentru capacitatea lui ieșită din comun de a memora limbi străine.

Jurnaliștii l-au convins în cele din urmă să meargă la un centru specializat, unde i s-a făcut chiar și o scanare a creierului prin intermediul unui RMN.

Câștigă 20 de dolari pe oră

Traducătorii din orașul unde locuiește el pot avea salarii cu șase cifre la Departamentul de Stat sau la Fondul Monetar Internațional.

În timpul acesta, Vaughn Smith curăță covoare din casele unde pe pereți sunt atârnate amintiri din vacanțe și călătorii de afaceri pe doar 20 de dolari pe oră.

Modestia sa ascunde o minte incredibilă. Cel din urmă vorbește fluent: engleză, spaniolă, bulgară, cehă, portugheză, română, rusă și slovacă.

Cu toate astea, poate să poarte conversații și în alte 25 de limbi, dar în cele enumerate dintâi se simte cel mai stăpân. În fapt, bărbatul se descurcă în cel puțin 37 de limbi, dintre care 24 le vorbește suficient de bine cât să se înțeleagă peste medie cu o altă persoană.

Mai mult decât atât, Smith poate să citească și să scrie în opt alfabete, poate povesti în italiană, finlandeză și în limbajul american al semnelor. El învață singur limbi indigene, iar calitatea accentului său i-a uimit pe oamenii care l-au ascultat.

Ce limbi știe?

  • Fluent:

Engleză
Spaniolă
Portugheză
Rusă
Cehă
Slovacă
Bulgară
Română

  • Conversațional:

Croată
Finlandeză
Italiană
Letonă
Nahuatl
Sârbă

  • Intermediar:

Limbajul american al semnelor
Catalană
Olandeză
Franceză
Germană
Maghiară
Islandeză
Irlandeză
Norvegiană
Poloneză

  • Noțiuni de bază:

Amharică
Arabă
Estoniană
Georgiană
Greacă
Ebraică
Indoneziană
Japoneză
Lakota (dialect amerindian)
Lituaniană
Mandarină
Navajo
Salish
Singaleză
Suedeză
Ucraineană
Galeză

  • O oarecare familiaritate

Mongolă
Vietnameză
Tzotzil
Zapotec