Povara de pe umerii lui Ianis Hagi. Cum se simte, de fapt, în umbra unei legende ca tatăl său

de: Marian Cărăvan
10 05. 2020

Ianis Hagi a început deja să confirme, dar are de dus pe umeri o povară grea. Este fiul unei legende a fotbalului mondial și mereu se vor face comparații între el și marele Gică Hagi.

Povara de pe umerii lui Ianis Hagi. Cum se simte, de fapt, în umbra unei legende ca tatăl său

Ianis Hagi bate tot mai insistent la porțile performanței, iar în Scoția are fanii la picioare. Nu se gândește însă la un alt transfer. Tot ce contează pentru el acum este să se pregătească pentru reluarea competițiilor și să fie la un nivel cât mai bun. În același timp, consideră că ambiția este un factor determinant în cariera de sportiv profesionist. A învățat asta de la tatăl său, Gică Hagi, considerat cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Ianis Hagi a făcut aceste dezvăluiri într-un interviu de excepție pentru celebra publicație spaniolă Marca.

„Cel mai important lucru învățat de la tata este că ambiția face diferența, indiferent de cât ești de talentat. Acum mă pregătesc să fiu la un nivel bun când se va relua fotbalul în Scoția, nu mă gândesc la nimic altceva.

Nu vreau să fiu comparat cu tata. Eu știu un singur lucru despre mine, că mereu îmi doresc să câștig împotriva celor mai buni. Când mă voi retrage, putem face o comparație cu tatăl meu”, a declarat Ianis Hagi, în Marca.

Va trece Ianis Hagi Dunărea?

Ianis Hagi ar putea deveni coleg din vară cu Claudiu Keșeru și Cosmin Moți la campioana Bulgariei, Ludogorets Razgrad. Recent au apărut informații conform cărora patronul miliardar al campioanei ultimelor opt sezoane din țara de la sud de Dunăre este intersată de achiziționarea internaționalului român. Astfel, Hagi jr. ar putea fi protagonistul unui transfer spectaculos.

Campioana Bulgariei e dispusă să plătească 4 milioane de euro pentru Ianis Hagi, precum și taxele și comisioanele agenților, informează Sport.ro. Conform sursei citate, bulgarii îi pregătesc fotbalistului român un salariu anual de 500.000 de euro plus bonusuri, iar venitul său ar urma să-i crească în anii următori chiar la 1 milion de euro pe sezon. Ianis Hagi este văzut de patronul echipei, miliardarul Kiril Domusciev, și de antrenorul Pavel Vrba, drept înlocuitorul perfect pentru brazilianul Marcelinho. Ludogoreț domină de aproape un deceniu campionatul Bulgariei și pare să nu aibă rivali pe măsură.

Deocamdată, Ianis Hagi aparține de Genk, echipă care l-a împrumutat la Glasgow Rangers, unde fotbalistul român a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive în cele 12 meciuri pe care le-a disputat în tricoul grupării de pe Ibrox Park. Se pare că scoțienii îl vor pe Ianis și vor face demersurile pentru achiziționarea sa. Genk cere 5 milioane de euro pentru transferul definitiv al lui Ianis Hagi. Scoțienii sunt dispuși să-l vândă pe finlandezul Kamara la Olympique Marseille, pentru a face rost de banii necesari transferului lui Ianis Hagi.