Porecla neștiută a lui Lucian Mândruță. Mulți oameni s-ar rușina să audă asta
Cu o carieră de peste 20 de ani în media românească Lucian Mândruță este unul din cei mai cunoscuți moderatori. De-a lungul anilor a avut parte și de controverse, dar nu regretă nimic de ce a făcut.
Porecla neștiută a lui Lucian Mândruță
Așa cum se descrie chiar el, Lucian Mândruţă e jurnalist de peste 20 de ani. Din 1992 şi până de curând a fost implicat în diferite proiecte de televiziune, social media şi câteodată nici un fel de
Media. În ultima vreme, în afară de emisunea de la DIGI FM, ”Vorbește România”, a început să se ocupe și de vorbitul în public cum spune chiar el.
În social media, Lucian Mândruță este unul din cei mai activi și mai urmăriți formatori de opinie. Nu de puține ori a avut opinii care au generat adevăate polemici. Invitat în emisiunea ”La Cină cu Ionela Năstase și Adi Hădean”, Lucian Mândruță a vorbit despre viața sa, despre realizările sale ca jurnalist, dar și despre multe alte lucruri. Când era mic i se spunea Boțoroagă.
Mulți oameni s-ar rușina să audă asta
Printre multele istorisiri, în stilu-i caracteristic Mândruță a povestit și despre perioada copilăriei, cu aventurile de atunci. Ca orice copil, făcea mici boacăne, cum le-a descris chiar el. I s-a pus și o poreclă de care nu se rușinează nici astăzi.
”Mi se spunea Boțoroagă pentru că făceam boroboațe. Nu știu de ce în comuna mea boțoroagă desemna o chestie nașpa pe care o făcea un copil. Făceam diferite boacăne, diferite chestii… Uite, una dintre ele, n-am făcut-o eu, a făcut-o tata… Eu sunt unul dintre puținii copii răpiți în România comunistă. Am fost răpit și multă vreme în sat mi se spunea “Furatul.”, povestește Lucian Mândruță.
Prima poreclă i s-a tras de la problemele pe care le făcea când era mic, cea de a doua, Furatul, i s-a tras după ce tatăl său l-ar fi furat. Celebrul moderator a povestit și episodul de la care i s-a tras și acest apelativ.
”Am fost răpit de tatăl meu. Părinții mei s-au despărțit, mama m-a dus la țară și m-a lăsat cu bunicii acolo. Și bunicii, ei fiind mai în vârstă așa, aveau un tabiet: dormeau la prânz. Și eu mă jucam afară, în curte, la prânz. Tatăl meu a venit, pentru că i s-a făcut foarte dor de mine pentru că fusesem încredințat mamei de către judecător, și a zis ia-l! M-a pus în ataș, pe motocicletă, lângă el, și m-a dus la București. Mi s-a întâmplat și multă vreme îmi era un pic jenă la mine-n sat pentru că toată lumea zicea: “uite, ăla a lu’ Furatu’!” Nu sună foarte bine că am fost furat, dar chiar am fost furat din bătătură, din curtea casei.”, a povestit Lucian Mîndruță la Digi 24.