Porecla bizară primită de Cristi Borcea în închisoare. De ce i se spunea „Magdalena”

de: Bișinicu Andreea
16 10. 2022

Cristi Borcea este, fără îndoială, unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din România. Fostul acționar de la Dinamo este un om schimbat, de când a ieșit din închisoare, mărturisind că timpul petrecut după gratii l-a făcut să reflecteze cu atenție asupra lucrurilor și deciziilor din viața sa.

Cum era poreclit Cristi Borcea în penitenciar

Timpul petrecut în închisoare l-a schimbat radical pe Cristi Borcea. Finanțarea echipei Dinamo București i-a adus multe satisfacții, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, însă afaceristul s-a confruntat și cu anumite probleme de natură legală, care l-au închis în spatele gratiilor.

Cristi Borcea a fost condamnat la 4 ani de închisoare în celebrul proces, Dosarul Transferurilor, în perioada 2014 – 2018. În timp ce-și săvârșea pedeapsa, Miron Mitrea, coleg de celulă cu actualul soț al Valentinei Pelinel Borcea, a dezvăluit care era porecla afaceristului, după gratii.

Potrivit spuselor fostului politician, Cristi Borcea era cunoscut sub porecla de „Magdalena” în penitenciarul Poarta Albă. Miron Mitrea a explicat, acum câteva luni, în cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai, de ce deținuții îl strigau cu acest apelativ pe afacerist.

„Avea tot timpul grijă de el, se întreținea!”

Cristi Borcea s-ar fi îngrijit, chiar și în spatele gratiilor, cu tot felul de creme și tratamente, încercând să ducă un stil de viață apropiat celui trăit în libertate.

„Îi spuneam „Magdalena” bărbatului feroce al României. De ce? Avea tot timpul grijă de el, se întreținea. A avut un moment de slăbiciune, s-a lăudat și, astfel, au apărut articole cu SPA-ul lui Magdalena, SPA-ul lui Borcea din închisoare.

Știind să manipulez oameni și instituții, respectând regulamentul, am vorbit și eu cu un băiat și i-am zis că vreau să fac duș în așa-zisul SPA al lui Borcea. Era o cameră înaltă de 5 metri, geamurile lipseau, era un boiler, iar apa caldă curgea prin două țevi.

Fiind frig afară, se făcea un abur, Doamne, n-am rezistat mai mult de două minute. Dar Borcea e un tip gomos, a vrut să se laude în presă, nu a vrut să se știe că a trăit ca un pușcăriaș oarecare. Toată presa a scris de SPA-ul lui Borcea, hai să fim serioși!”, a spus Miron Mitrea, la Kanal D.