Populația din Caracal, avertizată prin RO-ALERT. În zona gării, au avut loc scurgeri dintr-un vagon cu propilenă

de: Nechifor Ioana
30 07. 2019

Pericol de explozie, aseară (29 iulie), în zona Gării Caracal! Un apel la numărul de urgență 11, efectuat aseară – 29 iulie, a semnalat faptul că sunt scurgeri de substanțe periculoase dintr-un vagon al unui tren încărcat cu propilenă, în zona Gării Caracal. La fața locului, au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Scurgeri de propilenă, în zona Gării Caracal

În urma apelului, efectuat la 112, aseară – 29 iulie, în jurul orei 23,  au fost evacuate aproximativ 200 de persoane. În zona Gării Caracal, au intervenit mai multe echipaje de pompieri şi s-a reuşit oprirea scurgerilor de propilenă, prin închiderea flanşei vagonului cisternă. Trenul este format din 20 de vagoane, toate încărcate cu propilen. Imediat, ISU a transmis un mesaj prin sistemul RO-ALERT, anunțând astfel populața.

„La fața locului se află patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) și patru autospeciale pentru primă intervenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu. Pentru a înlătura orice pericol, la ora 23:57, a fost oprită scurgerea de substanțe periculoase prin închiderea flanșei vagonului cisternă. În urma măsurilor executate cu ajutorul accesoriilor CBRN, nu mai există pericol pentru cetățeni și s-a încetat măsurile de evacuare a populației.

Scurgeri de propilenă dintr-un vagon din Gara Roșiorii de Vede

La începutul lunii ianuarie a acestui an, au fost evacuate peste 200 de persoane din gara Roșiorii de Vede, din județul Teleorman, după ce s-a scurs propilenă dintr-un vagon cisternă. Pompierii au fost solicitați să intervină la fața locului. În zona gării Roșiori de Vede, au ajuns două autospeciale cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o echipă specializată în Cercetare Bacteriologică, Radiologică şi Nucleară din acdrul ISU Teleorman. A fost oprit curentul, iar oamenii de pe peroane, dar și călătorii din două trenuri, au fost evacuați. De altfel, vagonul problemă a fost îndepărtat de gară pe o distanţă de circa 2 kilometri.