Pomul din România care face mere și pere în același timp. Fenomenul bizar are o explicație
Persoanele care nu lucrează în agricultură sau horticultură nu știu acest lucru, însă există o tehnică prin care poți crește două sau mai multe tipuri de fructe într-un singur copac. În România există un pom în care cresc simultan mere și pere. Află în rândurile de mai jos despre ce este vorba concret.
Pomul în care cresc mere și pere în același timp
Pentru oamenii cărora agricultura și horticultura le sunt străine, această informație ar putea să fie surprinzătoare. Specialiștii pot să dezvolte pomi în care cresc mai multe fructe. Acest lucru nu reprezintă o noutate, cel puțin pentru cei interesați de cultivat diverse specii de plante și/sau pomi.
În străinătate se cultivă deja așa-numitul pom pentru salată de fructe. În acest arbore înmuguresc până la șapte soiuri de fructe. Combinații de fructe nu sunt la fel de diverse ca într-un bol cu salată de fructe, fiindcă trebuie respectate unele reguli. Merele și piersicile nu pot fi combinate, de exemplu.
Fructele citrice, cum ar fi portocalele, mandarinele, lămâile, limeul, pot să fie crescute în același copac. Cele cu sâmburi, cum ar fi piersicile, caisele, prunele, nectarinele, de asemenea. Pomii pot fi crescuți în ghivece de dimensiuni mai mari sau pot fi cultivați în grădină, în curte.
Merele și perele pot fi, la rândul lor, cultivate ca făcând parte din același pom fructifer. Se întâmplă chiar în România. Influencerița Sînziana Iacob a dezvăluit într-o postare de pe platformele sociale cum mai multe mere și mai multe pere au crescut simultan în același copac.
Ce spun specialiștii despre fenomenul bizar
Merele și perele pot crește în același pom fructifer. Este bine să alegi soiurile de măr și păr care să se poată dezvolta în mediul în care intenționezi să îi cultivi. Toții pomii au nevoie atât de căldură, cât și de răcoare, în fiecare an, pentru a se dezvolta frumos și abundent, pentru a înflori și a produce fructe.
În spatele fenomenului bizar pentru unii se află o explicație foarte logică pentru agricultori și horticultori. Totul are legătură cu o tehnică aplicată în aceste domenii pentru cultivarea a diverse specii de fructe și nu numai: altoire prin despicătură.
Te-ar putea interesa și: Copacul care face 40 de fructe diferite. Cum este posibil și cum arată, de fapt
Punând în practică altoirea prin despicătură, românii – mai mult sau mai puțin experimentați în ale grădinăritului – pot să se bucure de pomi care să dea roduri diferite.