26 apr. 2021 | 09:00

Pompierii, în alertă. Fetiță de cinci ani, transportată de urgență la spital după ce a rămas cu degetele blocate într-o bancă din parc

News
Pompierii, în alertă. Fetiță de cinci ani, transportată de urgență la spital după ce a rămas cu degetele blocate într-o bancă din parc
Fetiță, în pericol într-un parc din Râmnicu Vâlcea

Momente extrem de tensionate au avut loc în această duminică, într-un parc din Râmnicu Vâlcea. Părinții unei fetițe de cinci ani au alertat autoritățile după ce micuța a rămas cu degetele blocate în găurile unei bănci metalice pe care se afla așezată. La fața locului s-a prezentat un echipaj medical, dar și un echipaj de descarcerare.

Cum s-a desfășurat acțiunea de salvare

Atunci când crezi că nimic rău nu are ce să se întâmple, Universul insistă să demonstreze că în orice moment suntem expuși pericolului. Acesta a fost și cazul unei fetițe de cinci ani care a fost la un pas să-și piardă degețelele de la o mână, după ce a rămas blocată cu ele în găurile unei bănci metalice pe care se odihnea.

Micuța, ca orice copil, a fost atrasă să exploreze modelul băncii, fără a fi conștientă de pericolul la care s-a expus. Părinții disperați au apelat de urgență numărul 112, la fața locului intervenind un echipaj medical și unul de descarcerare.

În urma intervenției pompierilor, unul dintre degete a fost extras, însă cel de-al doilea nu, salvatorii fiind obligați să taie tabla.

“Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit pentru o minoră care şi-a prins două degete într-o bancă confecţionată din metal, într-un parc de joacă de pe strada Republicii, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Au intervenit un echipaj SMURD şi un echipaj Descarcerare cu şase subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Râmnicu Vâlcea”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Ce s-a întâmplat cu fetița după intervenția pompierilor

În urma celor întâmplate, micuța a fost transportată la spital pentru a i se monitoriza starea de sănătate și pentru a i se face investigații suplimentare. Din fericire, copila se află în afara oricărui pericol, însă pompierii atenționează părinții cu privire la supravegherea cu atenție a copiilor în parcurile de joacă.

„Un deget a putut fi extras, însă cel de-al doilea a rămas blocat în orificiul băncii. S-a procedat la tăierea bancii şi transportul minorei la spital. S-a reuşit salvarea degetului fetiţei, după ce a fost tăiată tabla în zona in care îşi blocase degetul. Micuţa a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare”, a adăugat ISU Vâlcea.

În timp ce în unele orașe din țară, copiii se pot juca în parcurile de joacă frumos amenajate, în Alba Iulia, un loc de joacă  din cartierul Cetate de la ANL-uri a fost lăsat în pargină, copiii petrecându-și o mare parte din timp în condiții de siguranță aproape inexistente, dar și într-un mediu de joacă insalabru. Situația a fost semnalată de mai mulți părinți și locatari ai blocurilor.

 

 

 

 

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Așa suntem otrăviți. Fructe pline de pesticide, retrase de la vânzare
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro