Pompierii, în alertă după ce un incendiu uriaș a izbucnit într-un bloc din Botoșani. Printre victime, două femei și un bebeluș

Pompierii, în alertă după ce un incendiu uriaș a izbucnit într-un bloc din Botoșani. Printre victime, două femei și un bebeluș
Incendiu izbucnit într-un bloc din Botoșani Sursă foto: botosaninews.ro

In incendiu de proporții a izbuncit duminică noapte într-un apartament situat într-un bloc din Botoșani. De vină pentru tragedia provocată ar fi o bătrână care a lăsat o lumănare aprinsă nesupravegheată. În urma incendiului izbucnit, zeci de persoane au fost evacuate din apartamente, iar altele au ajuns la spital.

Locatarii unui bloc din Botoșani și-au văzut moartea cu ochii

Panică și teroare au trăit zeci de persoane din blocul în care a izbucnit incediul. Flăcările au pus stăpânire pe apartamentul cu două camere al pensionarei, riscând să se extindă și la apartamentele vecine. Unul dintre vecini a alertat imediat pompierii, la fața locului prezentându-se de urgență cinci echipaje de pompieri, cât și o ambulanță.

Pentru a fi ferite de orice pericol, pompierii au evacuat 23 de persoane, iar alte trei au fost transportate la spital. Printre victime se află pensionara, dar și o mamă cu bebelușul său, care ar fi fost afectate de fum.

Incidentul a avut loc duminică noapte într-un bloc de lângă Pietonalul Transilvaniei, lângă Piaţa Centrală.

Explozie periculoasă în Călărași, femeie preluată cu un elicopter SMURD

Un alt incendiu periculos a avut loc în comuna Cărnugi, după explozia unei butelii. O femeie a fost grav rănită, fiind preluată de un elicopter SMURD și transportată la un spital din București.

Tragedia a avut loc sâmbătă, atunci când pompierii militari au intervenit pentru a lichida focul cu două autospeciale de stingere cu apă. Eroii au fost nevoiți să lupte cu flăcările timp de o oră și 40 de minute pentru a slava restul locuinței, victimele și alte bunuri materiale. Potrivit primelor cercetări, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei butelii care a explodat, fiind afectate trei încăperi ale locuinței.

În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifetsa violent cu flacără deschisă și cu degajare de fum intens. În urma tragediei, proprietara, în vârstă de 50 de ani, a suferit arsuri grave la mâini și picioare. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD, iar ulterior a intervenit un elicopter SMURD care a preluat victima, în stare conștientă, și a transportat-o la Spitalul Floreasca.

Pentru a evita astfel de incidente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” avertizează asupra incendiilor generate de exploatarea sustemelor de încălzire din locuințe. Reprezentanții ISU recomandă folosirea cu atenție a tuturor instalațiițor electrice care ar putea produce efecte nedorite asupra siguranței vieții, potrivit mediacalarasi.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI