Polițiștii din Capitală i-au arătat unui șofer de Ferrari că nu e șmecher cu bolid

de: Claudiu Surmei
08 09. 2019

Polițiștii din Capitală i-au arătat unui șofer de Ferrari că nu e șmecher cu bolid. Proprietarul mașinii de lux a lăsat-o parcată în intersecția de la Piața Unirii și a plecat să își rezolve problemele, dar polițiștii și oamenii de la Primărie au fost pe fază și i-au pus-o pe platformă, apoi au dus-o în spațiul de depozitare.

Ferrari parcat neregulamentar, ridicat dintr-o intersecție din București

Șoferul bolidului l-a parcat fix în intersecția de la Piața Unirii, într-un spațiu liber din porțiunea de drum care desparte sensurile de mers. Bărbatul s-a gândit că nu încurcă pe nimeni dacă își lasă bolidul acolo și a plecat liniștit să își rezolve problemele. Oamenii legii au fost însă pe fază, au solicitat o platformă la fața locului, au urcat mașina Ferrari pe ea și au dus-o în unul dintre spațiile de depozitare create special la periferia orașului.

Primăria Municipiului București a început să ridice mașinile parcate neregulamentar pe principalele artere din Capitală din data de 26 august 2019. De atunci și până acum, platformele au intervenit în mai multe cazuri, după ce mai mulți șoferi au parcat cum i-a tăiat capul.

Decizia Primăriei de a ridica autoturismele a stârnit controverse, iar Avocatul Poporului a cerut Prefecturii Capitalei să conteste în instanță măsura impusă de instituția condusă de Gabriela Firea, pe motiv că doar Poliția Locală poate ridica mașini. Gabriela Firea a reacționat pe contul personal de Facebook.

„Instituția avocatul poporului tinde să devină avocatul nesimțirii! Ne șicanează și ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuții care blochează cu mașinile: spitale, școli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilități, instituții, linii de tramvai, stații de autobuz, chiar proprietăți private, sub pretextul că “am coborât să-mi iau țigări” și se mai întorc după vreo doua ore!

S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale școlilor din mediul rural, în toate spitalele din țară e ca în America! Totul este perfect! Avocatului poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari! Iar pe fond: mai citiți legile dacă nu le stiți pe de rost!”, a scris Firea pe rețeaua de socializare.