Polițiștii au făcut ravagii în cluburile din Capitală, vineri noapte. A plouat cu amenzi printre patronii localurilor de fițe

de: Claudiu Surmei
19 10. 2019

Mai mulți patroni de cluburi și restaurante din Sectorul 1 al Capitalei au fost amendați după ce polițiștii au verificat o serie de locații, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Oamenii legii au dat amenzi în valoare de 45.000 de lei și au constatat că au fost comise trei infracțiuni de evaziune fiscală.

Cluburile din Capitală, călcate de polițiști. S-au dat amenzi uriașe

„Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă București, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București, precum și reprezentanți din cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Comercial și ai Direcției Sanitar Veterinare București au desfășurat controale la mai multe cluburi și la un centru de expoziție, de pe raza Sectorului 1”, se arată într-un comunicat emis de Poliția Capitalei.

Controalele efectuate de oamenii legii au avut ca scop urmărirea legalității funcționării barurilor și restaurantelor, legalitatea actelor de comerț și existența autorizațiilor necesare funcționării. De asemenea, s-a avut în vedere identificarea persoanelor și bunurilor urmărite în temeiul legii, verificarea legalității funcționării pe linia pazei și prevenirea și combaterea abaterilor de la regimul rutier. S-a verificat aplicarea prevederilor legale referitoare la relațiile în muncă, securitatea și sănătatea în muncă și protecția angajaților.


De asemenea, inspectorii au verificat dacă sunt respectate prevederile legale referitoare la asigurările sociale și normele pe linia apărării împotriva incendiilor.


S-au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.000 de lei și au fost constate trei infracțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 241/2005 cu privire la prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a prevederilor Legii 8/1996 cu privire la drepturile de autor și drepturile conexe.

„Această acțiune se circumscrie activităților Poliției Române pentru asigurarea unui climat de liniște publică, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri”, se precizează în comunicat.