Polițiști prinși în timp ce luau șpagă pentru înmatricularea unor autoturisme în Timișoara. Ce se întâmplă cu oamenii legii acum
După cazurile din Suceava și Botoșani, a venit și rândul polițiștilor din Timișoara să răspundă în fața legii. Mai mulți polițiști au fost ridicați în timp ce se pregăteau să ia șpagă pentru înmatricularea unor autoturisme.
Polițiști prinși în timp ce luau șpagă
Conform presei locale, polițiștii au fost anunțați că urmează să participe la un concurs de pregătire. Cu toate acestea, mare le-a fost surpriza când la fața locului i-au așteptat ofițerii DGA. În schimbul anumitor bunuri materiale, polițiștii urmau să prioritizeze înmatricularea anumitor vehicule.
Operațiunea de reținere a procurorilor a fost bine pusă la punct si amănunțită. Așadar, ofițerii știau că vor merge la un concurs de pregătire, însă în loc de concurs, s-au trezit cu întrebări de la DGA.
„Trebuie să vă mai spun că anchetatorii au recurs la o manevră pentru a-i captura pe cei 10 agenți. Toți cei 10 au fost convocați în această dimineață la sediul Serviciului Înmatriculări pe motiv că ar urma să participe la un seminar de prevenire pe teme de corupție. De fapt, ei au fost înconjurați de cei de la DGA, ridicați și duși la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, unde sunt, în acest moment, urmând ca procurorul de caz să decidă dacă va hotărî reținerea lor și dacă îi va prezenta cu propunerea de arestare preventivă instanței”, a declarat Dragoș Boța, jurnalist Press Alert, pentru Antena 3.
Șpagă pentru finanțarea echipei de fotbal
Un alt caz de corupție a avut loc în județul Sibiu. Aici, polițiștii obișnuiau să omită anumite greșeli comise de șoferi, în schimbul anumitor beneficii materiale. Șoferii care erau prinși în tragic încălcând regulile, erau trimiși să facă diverse donații pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu.
În acest caz s-a implicat și ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta a avut o reacție oficială în privința acestor fapte. Lucian Bode a susținut că în urma perchezițiilor s-a dispus reținerea a zeci de persoane.
„Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional şi ceea ce vedem astăzi, rezultatul acţiunii Parchetului împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie, structură a MAI, că s-a realizat la Sibiu, cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere, pentru cei 25 de poliţişti de la Poliţia Rutieră, nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături”, a afirmat ministrul Lucian Bode la Antena3.