Polițist local, anchetat penal pentru lovire și violențe, după ce a atacat cu ranga un bărbat care îi muncea în grădină

Polițist local, anchetat penal pentru lovire și violențe, după ce a atacat cu ranga un bărbat care îi muncea în grădină
Poliţist din Vaslui cercetat disciplinar pentru că a zdrobit în bătaie cu ranga un bărbat

Un polițist, în vârstă de 45 de ani, este anchetat penal pentru lovire și alte violențe, deoarece ar fi bătut cu o rangă, pe 4 decembrie, un alt bărbat care ar fi venit în gospodăria agentului pentru a lucra. Bărbatul agresa are 49 de ani.

Polițist cercetat disciplinar, după ce a bătut un bărbat cu ranga

Primarul comunei unde a avut loc evenimentul l-a trimis pe agentul de poliție în fața comisiei de disciplină pentru a da explicații pentru faptele sale și de ce a recurs la asemenea acte de violență. Bărbatul nu ar mai fi venit la treabă sâmbătă, iar atunci când s-a întâlnit cu polițistul, acesta l-ar fi luat la întrebări. Nu i-a fost de ajuns, așa că i-a aplicat mai multe lovituri cu o rangă.

Martorii care au asistat la scenele de violență au declarat că victima nu a putut să se apere deloc, deoarece se afla sub influența alcoolului. La locul cu pricina a ajuns repede o ambulanță. Bărbatul agresat din județul Bacău a fost transportat la spitalul din Bârlad, având nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. IPJ Vaslui a deschis un dosar penal pe numele agentului de poliție.

„Agresorul este cercetat într-un dosar penal deschis de Politia orasului Murgeni, în care se fac cercetări pentru infractiunea de lovire si alte violente. De asemenea, se vor stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc fapta si se vor lua măsurile care se impun”, a precizat Mihaela Manolache, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Bărbatul agresat îl va da în judecată pe polițist

Ajuns la spital, victima a fost diagnosticată cu plagă tăiată cu hematom epicranian, plagă tăiată antebraț stâng și multiple contuzii”, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului din Bârlad, medicul Oana Balbuzan. Acesta a asta internat timp de o zi, apoi medicii i-au dat drumul, starea lui de sănătate fiind una bună.

Acesta a fost examinat de un alt medic, în vederea stabilirii eliberării unui certificat medico-legal, apoi îl va da în judecată pe polițistul care l-a agresat. Totodată, primarul orașului Mugeni s-a autosesizat în acest caz și a decis să-l trimită pe polițistul locat în fața comisiei de disciplină.

„Am înţeles că a avut o altercaţie, un conflict, unde a lovit cu un corp metalic, levier ceva. S-a întâmplat, asta e, o să-l băgăm în comisia de disciplină şi o să vedem ce măsură vom lua, chiar dacă fapta s-a petrecut în timpul lui liber! Asta nu-l absolvă de vina că a avut o conduită necorespunzătoare! Conduita unui poliţist local trebuie să fie model, conform statutului de poliţist local”, a declarat primarul Eduard Cazacu, pentru Vremea Nouă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI