Pod prăbușit în Buzău. Traficul rutier este blocat

Podul din Buzău spre Brăila s-a prăbușit

Balustrada podului din Buzău spre Brăila s-a prăbușit peste șosea. Din fericire, nu au existat victime, potrivit primarului din Buzău, Constantin Toma.

La un pas de tragedie: Pod prăbușit în Buzău

Balustrada unui pod s-a prăbușit recent peste șosea. Incidentul s-a petrecut la ieșirea din Buzău spre Brăila. Vestea bună este că nu s-au înregistrat victime, potrivit primarului din Buzău, Constantin Toma. Cel din urmă a declarat, pentru Mediafax, că structura podului de rezistență a cedat din cauza vremii. „Practic a picat balustrada, partea pietonală. Din fericire nu a fost nimeni rănit, pe sub acest pod trec zilnic foarte multe autoturisme. Am avut noroc”, a spus edilul. Traficul este, la momentul actual, blocat pentru că nu ştiu ce se întâmplă, să nu se întâmple ceva grav. Experţii sunt aici”, a adăugat Constantin Toma. În 2018 a fost făcută o expertiză a podului vechi de aproape o jumătate de secol. Aceasta a arătat că trebuie neapărat reabilitate.

”Expertiza a spus că nu pică podul, că structura de rezistență este ok. Bugetul a venit în luna mai și, conform procedurilor de achiziții publice, am demarat procedurilor. Îl reparăm fără să îl închidem. Încercăm să facem o atribuire directă să ne apucăm imediat de el”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, la Antena 3.

Pod prăbușit în Buzău
Pod prăbușit în Buzău

Podul a fost construit în 1970

Primăria localității în cauză a depus, în cursul săptămânii trecute, documentele la Guvern prin care a cerut aprobarea unui împrumut pentru asfaltarea a 182 de străzi, 42 de parcări, dar și podul de la Marghiloman, care s-a prăbușit peste șosea. CNARI a ținut să precizeze un punct de vedere în privința incidentului produs: : „precizăm că acesta se află în administrarea Primăriei Buzău. Podul era construit în anul 1970 și nu s-a aflat niciodată în administrarea CNAIR”.

„La fața locului se află un echipaj de poliție pentru monitorizarea traficului și devierea pe rute ocolitoare. Acolo se așteaptă reprezentanți ai instituțiilor responsabile în astfel de cazuri pentru evaluarea și completarea măsurilor în consecința”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Anne Marie Vrapciu, pentru News.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI