29 mai 2019 | 06:00

PNL, USR și PMP au soluția pentru șefia Camerei Deputaților: cine îl va înlocui pe Dragnea

Știri generale
PNL, USR și PMP au soluția pentru șefia Camerei Deputaților: cine îl va înlocui pe Dragnea

Având în vedere că Dragnea este în închisoare, s-a eliberat postul de președinte al Camerei Deputaților, iar PNL, USR și PMP au venit cu un candidat comun la acel post.

La doar câteva zile de la alegeri, principalele partide de opoziție de la noi au făcut front comun pentru găsirea unui candidat unic la postul de președinte al Camerei Deputaților. Anunțul a fost făcut marți seară de către liderul USR – Dan Barna, Eugen Tomac de la PMP și liderul deputaților liberali, Raluca Turcan. Într-o conferință de presă comună a celor trei, Turcan se pare că este cea mai potrivită pentru a ne conduce într-o epocă post-Dragnea.

„Momentul desemnării preşedintelui Camerei Deputaţilor este un moment care poate să pună bazele agendei reformatoare de priorităţi pentru cetăţenii României. Ne-am bucurat astăzi să ajungem la un acord comun de susţinere a unui singur candidat din partea celor trei formaţiuni – PNL, USR şi PMP, în persoana mea, pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a afirmat Raluca Turcan.

În mod previzibil, candidatul opoziției la postul ocupat în trecut de Liviu Dragnea a primit și întrebări legate de o posibilă colaborare cu UDMR, în vederea obținerii majorității. „Eu consider că primul pas pentru a avea discuţii serioase cu cei din UDMR şi neafiliaţii din Pro România şi chiar minorităţile consta în decizia pentru un candidat comun din partea principalelor partide de opoziţie, validate la alegerile trecute şi reprezentate în Parlament. După această decizie pe care noi am luat-o, vom avea altfel de discuţii cu ceilalţi colegi”.

Președintele USR a atras atenția asupra faptului că face tot posibilul pentru a pune în practică dorința românilor, exprimată prin votul de duminică. ”Epoca Dragnea s-a încheiat luni prin decizia instanţei şi trebuie să ne întoarcem la reconstrucţia României. Am abordat această chestiune a nominalizării pentru funcţia de preşedinte al Camerei în contextul mai larg de priorităţi imediate, în care se găseşte şi iniţiativa ‘Fără penali’ (…), chestiunea votului prin corespondenţă, subiectul pensiilor speciale. Sunt priorităţi la care ţinem foarte mult. Aceste subiecte au fost discutate în context mai larg şi din această perspectivă este clar nevoie ca Parlamentul României să devină o instituţie care lucrează pentru români şi, în acest context, am luat decizia de a susţine un singur candidat comun”, a explicat Dan Barna.

Președintele PMP a făcut un apel la unitate a opoziției, la o resetare a scenei politice. ”Vrem să dăm acest semnal de unitate pentru că asta aşteaptă românii. Vor un Parlament care să fie condus de oameni responsabili, nu de o fantomă care lucrează împotriva românilor, pentru că misiunea noastră este să recredibilizăm această instituţie fundamentală a statului. Următorul pas este să măturăm Guvernul de la Palatul Victoria”, a arătat Tomac.

Ca o notă de subsol, PSD l-a propus pe Marcel Ciolacu pe președinția Camerei Deputaților, dar ocuparea postului va fi decisă prin votul deputaților din următoarele zile.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
Un milionar român a reapărut după multă vreme în spațiul public. Cum arată, la 71 de ani
Digisport.ro
Recalcularea pensiilor. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Gina Pistol, schimbare în carieră. Vedeta TV a pregătit totul în mare secret
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Gheorghe Dincă a părăsit închisoarea. A fost plimbat cu mașina prin Craiova
Capital.ro
Țara din Europa unde tinerii primesc bani de la stat pentru chirii și navetă, iar angajatorii 50% din salariu
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în România. DRONE suspecte deasupra BAZEI NATO de la Kogălniceanu
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro