Ploaia de stele Perseidele ating apogeul în noapte de joi spre vineri. Cum poți să le vezi cu ochiul liber

Ploaia de stele Perseidele ating apogeul în noapte de joi spre vineri. Cum poți să le vezi cu ochiul liber
Ploaia de stele Perseide văzută cu ochiul liber

Ploaia de stele Perseide din luna august va fi unul dintre cele mai importante fenomene astronomice ale anului. Evenimentul foarte așteptat va lumina cerul nopții cu stele căzătoare aproape în fiecare minut, iar apogeul va fi atins, în noaptea de joi spre vineri. Iată cum le poți vedea cu ochiul liber.

Cum se pot vedea cu ochiul liber Perseidele – ploaia de stele

Ploaia de meteori pare să provină din constelația Perseus, omonimul lor. Potrivit wbur.org, vechea poveste a stelelor grecești spune că ploaia de meteoriți a Perseidelor comemorează timpul în care Zeus, tatăl lui Perseus, a vizitat-o ​​pe Danae, mama muritoare a lui Perseus, și a plouat-o cu aur.

Mai exact, ploaia de stele Perseide este un rezultat al traversării de către Pământ a căilor orbitale cu cometa Swift-Tuttle, care este considerată părintele dușului anual de meteori. Praful și resturile de la Swift-Tuttle sunt cele care se lovesc de atmosfera Pământului și formează ploaia de meteoriți la care așteptăm cu nerăbdare să asistăm în fiecare vară.

Ploaia de stele Perseide văzută cu ochiul liber

Anul acesta se așteaptă să fie deosebit de spectaculos, deoarece luna va fi într-o fază semilună în creștere în timpul apogeului ploii de meteoriți, care va avea loc în noaptea de joi spre vineri.

Acest lucru va permite meteoriților să fie mai vizibili, deoarece interferența luminii lunii poate face mai greu vizibili meteorii care se strecoară pe pânza întunecată a cerului. Dacă cerul va fi senin și fără nori, acesta va permite vizionarea perfectă a acestui prolific spectacol ceresc.

Cum poți să vezi ploaia de stele cu ochiul liber

Cel mai bun moment pentru a vizualiza stelele căzătoare este între miezul nopții și zori. Atunci Pământul va intra pe calea orbitală a cometei.

În aceste ore, îndreptați-vă spre nord și pur și simplu priviți în sus pentru a vedea meteorii care aprind cerul nopții.

 Cum se pot vedea Perseidele cu ochiul liber

Pentru a putea fi văzută ploaia de stele Perseide cu ochiul liber, trebuie căutat în loc cât mai întunecat. Nu este un secret faptul că poluarea luminoasă vă poate distruge șansele de a vedea chiar și cea mai strălucitoare dintre averse de meteoriți.

Pentru a vă îmbunătăți experiența de fotografiere, găsiți un loc unde puteți avea o vedere neobstrucționată a cerului vast de noapte și care să fie departe de orice lumină. 

Cum să te bucuri de ploaia de stele Perseide

Asigurați-vă că aveți spray pentru țânțari, gustări și ceva confortabil pe care să vă așezați pentru a privi ploaia de stele Perseide.

Acordați-vă o perioadă generoasă de timp pentru a experimenta evenimentul ceresc, deoarece poate dura aproximativ o jumătate de oră doar ca ochii să se adapteze la întuneric – așa că lăsați telefonul și bucurați-vă de artificiile naturii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI