De ce se pleacă din Alianța USR-PLUS: un alt candidat la europarlamentare se retrage

de: Ciprian Ioana
11 04. 2019

Încă un candidat la europarlamentare se retrage de pe listele Alianței USR-PLUS. Este al doilea care face acest gest, în decurs de câteva zile.

Oana Popescu, care ocupa un loc pe lista candidaților la europarlamentare a Alianței 2020 USR-PLUS, a anunțat că se retrage. A făcut anunțul pe Facebook, acolo unde a precizat că preferă să rămână în societatea civilă.

„Am renunţat la candidatura la europarlamentare pe listele Alianţei 2020. Am participat la acest proces considerând că voi avea astfel ocazia să fac mai mult bine, mai repede, mai multor oameni. Am constatat că-cel puţin momentan-nu este aşa. Prefer să ocup locul care consider că îmi oferă cel mai bun context să-mi folosesc la maximum capacităţile, iar acest loc rămâne, deocamdată, societatea civilă, mediul profesional de analiză, de politică internaţională, de comunicare etc.”.
Oana Popescu

Oana Popescu precizează că va sprijini și va vota Alianța 2020 USR-PLUS și speră ca aceste două partide să fuzioneze.

Alianța USR-PLUS, două retrageri în câteva zile

Oana Popescu este al doilea candidat care se retrage de pe listele Alianței 2020 în doar câteva zile.  Ea susține că decizia nu are legătură cu retragerea lui Valeriu Nicolae şi că nu a discutat cu acesta, dar nu crede că motivele lor  coincid.
„Îmi dau seama că e o suprapunere nefericită a deciziilor noastre-a mea era însă luată de mai mult timp, am sperat să existe un moment mai “bun” de a o comunică, dar am constatat între timp că acest moment nu apare niciodată. Mulţumesc colegilor din Alianţa 2020 pt experienţa valoroasă şi le urez succes în alegeri!”
Oana Popescu
Marți, Valeriu Nicolae, considerat un apropiat al liderului PLUS, Dacian Cioloş, şi -a anunţat demisia din partid. A spus, între altele, că politica îl face încrâncenat și că nu a mai râs de multă vreme și că simte nevoia de o schimbare.
Valeriu Nicolae ocupase și funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii în Guvernul Cioloș.