Plecare surpriză de la un post TV. Anunț uluitor în showbiz, după un proces de sute de milioane de dolari

de: Bișinicu Andreea
25 04. 2023

Veste șocantă în mass-media internațională. Unul dintre cei mai cunoscuți și controversați prezentatori TV și-a încheiat contractul profesional cu televiziunea care l-a consacrat. A fost anunțat de decizia patronilor trustului luni, 24 aprilie.

Tucker Carlson a plecat de la Fox News

Fox News și Tucker Carlson, extremistul de dreapta care și-a folosit poziția din prime time la rețeaua de discuții pentru a exercita o stăpânire fermă asupra Partidului Republican, au încetat colaborarea profesională.

Celebrul post de televiziune a făcut anunțul public, vestea luându-i prin surprindere pe cei din mass-media și lumea politică.

„Îi mulțumim pentru serviciile oferite rețelei în calitate de gazdă și, înainte de asta, în calitate de colaborator”, au declarat oficialii Fox News într-o scurtă declarație care nu a oferit o explicație pentru înlăturarea sa, adăugând doar că ultima sa emisiune a fost vineri, aprilie. 21.

Tucker, gazda cel mai bine cotată de la Fox News, a preferat să nu comenteze subiectul. Decizia de a rupe contractul cu moderatorul TV a fost luată vineri, 21 aprilie, de către directorul executiv al Fox Corporation, Lachlan Murdoch, și de directorul executiv al Fox News, Suzanne Scott, susțin cei de la CNN.

Carlson a fost informat despre decizie în dimineața zilei de luni, 24 aprilie, potrivit sursei citate. Anunțul a venit la o săptămână după ce Fox News a soluționat un proces monstru pentru defăimare cu Dominion Voting Systems, pentru suma colosală de 787,5 milioane de dolari, din cauza faptului că postul TV ar fi difuzat minciuni electorale.

Citește și Emisiunea care poate să revină la TV în România. Audiențele vor fi uriașe, a apărut prima dată în 2003

Fox News, proces de sute de milioane de dolari

În cadrul procesului, Tucker Carlson ar fi fost acuzat că i-ar fi denigrat pe colegii săi. Un proces intentat în martie 2023 de către cel care acum a fost concediat, Abby Grossberg, a inclus și o serie de acuzații de sexism în emisiunea sa.

În perioada în care a fost gazdă la Fox News, Carlson a devenit una dintre cele mai influente personalități media. Parlamentarii republicani i-au ținut partea, iar fostul președinte Donald Trump i-a acordat primul interviu la începutul acestei luni, după acuzarea sa la New York.

Jonathan Greenblatt, șeful Ligii Anti-Defăimare, a lăudat decizia Fox News, spunând că „era timpul” și că „de mult prea mult timp”, Carlson „și-a folosit emisiunea în primetime pentru a vărsa antisemit, rasist, xenofob și antidefăimare”.

Citește și Denise Rifai a dat postul TV în judecată. Decizia magistraților, ce se întâmplă acum