Plata cu cardul în STB. Cum funcționează, de fapt, noua aplicație lansată

Plata cu cardul în STB. Cum funcționează, de fapt, noua aplicație lansată
STB continuă planurile de modernizare a transportului în comun

În ianuarie 2020 Societatea de Transport București (STB) demara un proiect pentru călătorii din capitală. Împreună cu parteneri din domeniul bancar lansau aplicația BPay. Cu ajutorul acesteia se puteau achiziționa titluri de călătorie prin intermediul sistemului online. Proiectul, unul pilot, a ajuns la final, STB anunțând finalitatea acestuia.

STB continuă planurile de modernizare a transportului în comun

Conștienți fiind de era tehnologică în care ne aflăm, oficialii STB anunțau demararea unor proiecte de modernizare a infrastructurii. În afară de achiziția de noi mijloace de transport ecologice, STB demara un proiect, denumit BPlay.

Aplicația dezvoltată în parteneriat cu Mastercard, era destinată terminalelor mobile. Cu ajutorul acesteia călătorii din București își puteau achiziționa direct din aplicație titlurile de călătorie. Partenerul principal, Mastercard, este cel care facilita prin intermediul BPlay, transferul sumelor către STB, la achiziționarea caălătoriilor.

A fost lansată noua aplicație de plată, 24Pay

La un an de la lansarea proiectului pilot, BPlay, STB anunță schimbarea sistemului temporar într-unul defitinv. Noua aplicație, denumită 24Pay, va face exact același lucru ca și vechea aplicație. Aplicația 24Pay a fost lansată ieri, pe 9 iunie, ca urmare a finalizării proiectului pilot cu aplicația mobilă BPay, anunță STB.

„24Pay este noua aplicație mobilă care permite plata călătoriei cu telefonul mobil prin înrolarea cardului bancar. Securitatea tranzacției este asigurată prin tehnologia Mastercard/Visa. Ne dorim implementarea unor soluții alternative de plată a călătoriei.

Astfel încât utilizatorii noștri să beneficieze de modalități sigure și rapide de achiziție a titlurilor de călătorie în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la centrele de vânzare. Evoluția tehnologiei ne deschide mai mult către inovație și ne oferă posibilitatea de a ne alinia noilor tendințe privind plățile digitale.”, a declarat Adrian Criț, Directorul General al STB SA.

Noul sistem de plată online, 24Pay va funcționa tot prin intermediul Mastercard / VISA. În același timp STB anunță că cei care aveau titluri de călătorie pe vechea aplicație, Bpay, vor putea folosi titlurile rămase până la expirarea acestora. Noua aplicație, 24Pay, se va putea descărca pentru terminalele pe Android, de pe Google Play. Posesorii de terminale iOS, vor regăsi aplicația în Apple Store

„Utilizatorii care au titluri de călătorie achiziționate prin aplicația BPay vor putea să le utilizeze până la data expirării. Ulterior, plata călătoriei se va putea face doar prin intermediul aplicației 24Pay.

În continuare, STB SA pune la dispoziția călătorilor modalități alternative de achiziție și plată a călătoriei precum platforma de reîncărcare online a cardului de transport nominal, plata prin SMS și plata cu cardul bancar contactless direct la validator.”, se mai spune în comunicatul STB.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI