Planurile pentru înmormântarea Reginei Elisabeta. Britanicii sunt furioși
Moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va crea haos în întregul regat, cel puțin asta reiese din planurile secrete ale Casei Regale Britanice. În urma apariției acestor informații, oamenii sunt extrem de furioși. Ce conține documentul secret.
Ce s-a aflat despre înmormântarea Reginei Elisabeta
În vârstă de 95 de ani, regina Elisabeta a II-a nu dă semne de boală sau alte probleme de sănătate. Cu toate acestea, se fac planuri pentru atunci când va înceta din viață. Detaliile complete pentru înmormântarea Reginei au fost făcute publice, într-o scurgere de informaţii care au îngrijorat serviciile secrete britanice.
Documentul-bombă a ajuns în mass media, în urma uneo grave erori de securitate. Potrivit informațiilor din fișierul ce trebuia să rămână secret pentru populația de rând, decesul reginei-mamă ar putea crea un adevărat haos în Regatul Marii Britanii. Dezvăluirile au alertat lumea, în special serviciile secrete.
Din documentele care au ajuns în presă cu privire la un posibil deces al Reginei Elisabeta a II-a, se pare că oficialii se tem de ameniţări de securitate naţională, lipsă de alimente în magazine şi chiar de lipsă de sufiecient spaţiu de cazare în cazul în care turiştii vor veni la Londra şi Windsor pentru funerarii.
Cum se numește planul secret
Planul, intitulat Operațiunea London Bridge, a fost făcut public vineri (3 septembrie). Documentul conține informații-bombă! Astfel, se vorbește despre un interval de 10 zile de la moartea Reginei Elisabeta a II-a până la înmormântarea propriu-zisă, pentru a dat oamenilor posibilitatea să călătorească. Serviciile secrete britanice se tem că Londra va fi cu adevărat „plină”, fiind aşteptate milioane de persoane venite să-i aducă un ultim omagiu reginei. Pe lângă teama de supraaglomerare, autorităţile se aşteaptă ca, în cel mai rău caz, străzile să fie blocate, iar serviciile de pază şi medicale să nu facă față.
Oficialii se întreabă cum va putea fi gestionată situația, în contextul în care pandemia de coronavirus nu pare să se sfârșească prea curând. Totodată, există şi o teamă mărită de atacuri teroriste.
Ce se va întâmpla după moartea suveranei
Planurile sunt foarte bine puse la punct. În cazul în care moare Regina, prima persoană înştiinţată va fi Prim Ministrul. Vestea teribilă va fi dată prin intermediul unui telefon primit de la secretarul personal al suveranei. Restul miniştrilor vor fi anunțați prin telefon, iar ceilalți politicieni seniori şi angajaţii din administaţie vor primi un email, care va fi formulat astfel:
„Dragi colegi, cu tristeţe vă informăm de moartea Majestăţii Sale Regina”, scrie The Mirror.
Următorul pas este notificarea către public. Știrea va fi publicată pe conturile oficiale de media. Detaliile înmormântării vor fi anunţate, iar Regele Charles va susţine un discurs televizat la ora locală 18.00. Acesta se va întâlni apoi cu Prim Ministrul. Miniştrii vor avea interzis la a da declarații decât după ce premierul va transmite un comunicat de presă. În tot Regatul Unit se va ţine un minut de linişte. A doua zi, la 10 AM, Charles va fi proclamat rege.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al suveranei va fi aşezat, timp de trei zile, la Parlament. Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va fi zi de doliu naţional. Aceasta va fi depusă la Westminster Abbey, iar la prânz se vor ţine două minute de reculegere. O altă slujbă se va ţine la capela Sfântul Gheorghe, de la castelul Windsor, unde va fi îngropată Regina și unde se odihnește și Prințul Filip.