28 iul. 2020 | 14:07

Planul pus în aplicare de Vodafone și legătura cu 5G

Știri generale
Planul pus în aplicare de Vodafone și legătura cu 5G
Planul pus în aplicare de Vodafone și legătura cu 5G

Compania de telecomunicații Vodafone România se divizează parțial și transferă turnurile de antele către Vodafone Towers, o societate înființată recent în acest scop. Legătura nebănuită cu 5G, în continuare.

Vodafone România se divizează parțial

Al doilea jucător local de telefonie mobilă, Vodafone România, are în plan să transfere infrastructura pasivă (stâlpi, turnuri, etc) către compania Vodafone Towers, înființată în primăvara acestui an, demers care are drept scop îmbunătățirea eficienței operaționale, reducerea costurilor de capital și diminuarea duplicării elementelor de rețea.

„Hotărârea acționarilor societății divizate (Vodafone România – n.r.) de a separa din punct de juridic infrastructura societății divizate prin transferul activității divizate către Vodafone Towers corespunde strategiei grupului Vodafone și a altor operatori majori de telecomunicații, inclusiv Deutsche Telekom, Telefonica și Orange.

Obiectivul este de a dezvolta mai eficient infrastructura pasivă dedicată sectorului de telecomunicații și, în consecință, îmbunătățirea randamentului acestor active.

La nivel de grupuri de turnuri pan-europene, investitorii axați pe infrastructură ar trebui să găsească oportunitatea atractivă, astfel de investiții fiind utilizate pentru a îmbunătăți calitatea rețelei și experiența clienților“, se arată în documentul companiei, potrivit profit.ro.

Care este legătura cu 5G

Divizarea va oferi posibilitatea unei mai bune supravegheri a activelor-cheie ale infrastructurii, creând noi oportunități de afaceri prin închirierea site-urilor și eficientizarea costurilor în cadrul portofoliului. Această operațiune este parte a unui proces care „va genera la nivelul grupului, conform prețurilor de referință ale pieței de închiriere, venituri anuale de 1,7 miliarde de euro și un rezultat operațional înaintea cheltuielilor cu dobânzile, impozitele, deprecierea și amortizarea activelor (EBITDA) de 900 milioane de euro“, potrivit sursei citate anterior.

Termenul de finalizare a acestei operațiuni, care va conduce la creșterea capacității de a implementa cele mai bune practici în cadrul portofoliului și a pregăti o utilizare crescută a datelor și lansarea optimizată a 5G, este 1 noiembrie.

„Având în vedere amploarea și calitatea infrastructurii noastre, credem că există o oportunitate substanțială de deblocare a valorii pentru acționari, în timp ce captăm beneficiile industriale semnificative ale partajării rețelei pentru societatea digitală. Suntem concentrați pe executarea acestei priorități strategice în următoarele 18 luni“, declara șeful Vodafone Group, Nick Read, în iulie 2019.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Capital.ro
Horoscop 4 mai 2024. Balanțele au o viața amoroasă incitantă, Scorpionii trebuie să aibă grijă la sănătate
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro