Plantele pe care să nu le ții niciodată în dormitor. Vei avea multe probleme

de: Bișinicu Andreea
21 04. 2022

Iubitorii de flori au, cu siguranță, o gamă variată de plante în ghiveci pe care le țin la loc de cinste. Deși îți este drag de ele și vrei să le ții cât mai aproape, unele dintre aceste plante nu trebuie puse în dormitor sau în altă cameră în care te odihnești, deoarece pot dăuna calității aerului. Care sunt acestea.

Ce plante nu trebuie ținute în dormitor

Bonsai

Deși este mic și drăguț și poate fi aranjat în orice colț din cameră, deoarece nu ocupă mult spațiu, nu este recomandat să ții bonsaiul în dormitor.

Această plantă le ridică serioase probleme persoanelor care suferă de alergii. Așadar, în cazul în care aveți alergie la arbori, bonsaiul nu este deloc o plantă potrivită pentru dormitor.

De asemenea, trebuie să ai grijă pentru că bonsaiul poate provoca erupții cutanate celor care se zfârie sau se taie în ea în timpul îngrijirii.

Ciclamen

Ciclamenul este o plantă care contribuie la toxicitatea aerului pe care-l respiri în dormitor, motiv pentru care este recomandat să ții această plantă cât mai departe posibil de încăperea în care te odihnești.

Iedera engleză

Iedera engleză nu este o plantă periculoasă doar pentru animale. În anumite situații, poate provoca oamenilor reacții alergice, manifestate prin mâncărime, erupții cutanate sau vezicule.

Ficus

Poate nu te-ai gândit la asta, până acum, dar ficusul nu este o plantă periculoasă în sine. Cu toate acestea, floarea nu trebuie ținută în dormitor, deoarece poate provoca neplăceri persoanelor care au alergii.

Dacă ești sensibile la praf, atunci ar trebui să te ții departe de această plantă, deoarece se depune mult praf pe suprafața frunzelor sale mari.

De asta, un truc important este să ștergi mereu frunzele ceroase ale ficusului, pentru a evita depunerea particulelor de praf pe plantă. Astfel, eviți să ai parte de mici probleme de sănătate.

Ce plante pot fi ținute în dormitor

Pe de altă parte, există câteva plante care te vor ajuta să te odihnești mult mai bine și pot fi depozitate în dormitor, precum:

  • iasomie,
  • lavandă,
  • planta șarpe
  • aloe vera,
  • gardenie,
  • planta păianjen,
  • valeriană,
  • crinul păcii,
  • palmierul bambus,
  • gerbera.

Una dintre plantele decorative extrem de plăcute ochiului, prin prisma petalelor sale viu colorate, este oleanderul. Pe de altă parte, aceasta este o floare periculoasă, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Frunza acestei plante este extrem de toxică, iar în unele cazuri pot fi fatale.