Plantele care trebuie să existe în orice birou. Scapi și de poluare
Mulți oameni abia așteptau să revină la biroul de la locul de muncă, iar acest lucru este posibil în majoritatea cazurilor pentru că starea de alertă a ajuns la final. Angajații și angajatorii vor să facă un mediu cât mai frumos la locul unde oamenii își petrec cel puțin 6 ore pe zi acolo. Ce plante este recomandat să ai lângă tine și cum să decorezi spațiul din interior? Sunt anumite plante care trebuie să fie pe primele locuri în lista ta pentru că acestea reduc poluarea.
Ce plante trebuie să ai la birou: scapi de poluare
Starea de alertă a ajuns la final, iar mulți dintre angajați se pregătesc să renunțe la munca de acasă. Un număr mare de oameni așteptau cu nerăbdare revederea cu colegii, discuțiile din pauză sau doar munca în echipă de care au uitat în ultima perioadă.
Cu toate astea, sunt și câțiva care se vor bucura de telemuncă pentru că au posibilitatea să lucreze de la distanță. Indiferent de situație, un mediu plăcut este necesar. O plantă la ghiveci sau o vază cu flori este o opțiune bună pentru a aduce o pată de culoare sau pentru a atrage o energie bună.
De asemenea, poți să lovești doi iepuri dintr-o lovitură și să alegi plante care reduc poluarea chiar și cu 20%. Experții au ajuns la concluzia că 20% din emisiile de dioxid de azot sunt eliminate dintr-un birou mic ce se află într-o zonă poluată.
Cercetătorii au studiat trei plante. Toate la un loc au îndepărtat 50% din dioxid de azot dintr-o cameră de testare. Specialiștii au adus în prim-plan aceste informații cu ajutorul plantelor: crinul păcii (Spathiphyllum wallisii), planta de porumb (Dracaena fragrans) și arum de ferigă (Zamioculcas zamiifolia).
,,Au arătat abilități uimitor de similare de a elimina NO2 din atmosferă”
Ele au fost plasate într-o cameră specială care conținea un nivel de dioxid de azot similat cu cel al unui birou dintr-o zonă aglomerată. Rezultatele au arătat că toate au fost capabile să elimine aproximativ jumătate din valorile inițiale ale azotului din cameră în decurs de o oră.
„Plantele pe care le-am ales erau toate foarte diferite una de cealaltă, dar toate au arătat abilități uimitor de similare de a elimina NO2 din atmosferă. Acest lucru este foarte diferit de modul în care plantele de interior absorb CO2 în munca noastră anterioară, care depinde puternic de factorii de mediu, cum ar fi noaptea sau ziua, sau conținutul de apă din sol.”, a explicat Dr. Christian Pfrang, liderul cercetării, potrivit dailymail.com.