Plantele care te scapă de mucegai în casa ta. Au beneficii nebănuite

de: Sabina Anastasia
20 12. 2022

Un expert în grădinărit a dezvăluit care sunt plantele care te scapă de mucegai în casa ta. Au efecte la care, probabil, nu te-ai gândit niciodată. Dacă pe pui în încăperile afectate de umiditate, vei vedea rezultate, fără îndoială! Sunt și foarte frumoase din punct de vedere estetic, astfel încât nu vor ruina decorul de Crăciun.

Știai că poți să scapi de mucegaiul din casă cu ajutorul plantelor? Un specialist în grădinărit a dezvăluit care sunt florile pe care trebuie să le pui în locuința ta, pentru a opri formarea condensului. Este vorba despre trei plante de apartament, ce absorb umezeala și mucegaiul. Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la decorul de Crăciun, fiindcă se potrivesc de minune cu el.

Plantele care te scapă de mucegai în casa ta

Vorbim, în primul rând, despre crinul păcii. Planta albă se dezvoltă, de obicei, în spații umede. Are abilitatea de a absorbi umezeala dintr-o încăpere, folosind-o practic pentru propria sa creștere, potrivit expertului citat. Nu are nevoie de lumina directă a soarelui astfel încât poate să fie așezată în cele mai afectate colțuri de mucegai.

S-ar potrivi perfect în baie, de exemplu. Iar asta pentru că, potrivit specialistului în grădinărit, planta ar putea să beneficieze de lumină solară indirectă. Condițiile umede în baie sunt, de asemenea, mult mai ridicate decât în restul casei. Dacă o așezi în baie, planta nu va avea nicicând solul uscat și va crește frumos.

Trebuie să știi cont, totuși, de faptul că o plantă crinul păcii poate fi ușor toxică. Este recomandat să o ții departe de animalele de companie și de copiii mici. O poți așeza pe un raft sau pe pervazul geamului. În orice caz, cel mai bine este să o pui la înălțime, pentru a evita situațiile neplăcute.

Florile care absorb umiditatea din locuință

O altă plantă care poate ajuta la absorbția condensului și mucegaiului din locuința ta este orhideea. De regulă, plantele de aer au această capacitate de reducere a umidității dintr-o încăpere mult mai dezvoltată decât altele. Florile își iau toți nutrienții nu numai din sol, ci și din umiditatea din aer.

Poți așeza orhideea oriunde îți dorești în casă. Ai grijă, în schimb, să le uzi în mod regulat. S-ar putea ca umiditatea din încăperea afectată de mucegai să nu fie suficientă pentru a menține solul umed, precum în cazul crinului păcii. Pulverizează orhideea regulat și ar trebui să se dezvolte fără nicio problemă.

A treia plantă recomandată de expertul în grădinărit pentru a elimina umiditatea este planta păianjen. Dincolo de faptul că este foarte frumoasă din punct de vedere estetic, planta păianjen poate elimina și poluanții dăunători din casă. Prin urmare, ai beneficia de două aspecte pozitive simultan. Este foarte ușor de îngrijit, astfel încât nu va trebui să pierzi mult timp cu ea.