28 oct. 2022 | 18:30

Plantele care sunt înflorite tot anul, chiar și iarna. Sunt o bucurie pentru grădina ta

Utile
Plantele care sunt înflorite tot anul, chiar și iarna. Sunt o bucurie pentru grădina ta
Ce plante sunt înflorite tot anul?

Mulți gospodari vor să aibă grădina perfectă tot anul, iar pentru asta apelează la florile care sunt deschise și colorate indiferent de anotimp. Acestea sunt o alegere bună pentru oricine pentru că sunt ușor de îngrijit și oferă o imagine deosebită locuinței tale. Poți să le pui și în glastră sau în vaza din sufragerie în cazul în care nu ai loc pentru ele în curtea ta. Despre ce plante este vorba?

Ce plante sunt înflorite tot anul: doar gospodarii știu de ele

Plantele ornamentale înfrumusețează orice spațiu, mai cu seamă o locuință cu o curte mare. Cu toate astea, ele arată deosebit și în apartament sau garsonieră. Indiferent de locul în care sunt, acestea oferă un aer proaspăt și o energie bună.

Cei mai mulți gospodari vor să profite de soiurile care înfloresc pe tot parcursul anului indiferent de temperatură și anotimp. Acestea sunt perfecte pentru terasă, grădină sau balcon. Specialiștii recomandă să ai grijă de ele ca la carte, să le uzi atât cât au nevoie și să le cureți de frunzele uscate.

Poate puține doamne știu, dar există flori care rezistă iarna și sunt înflorite la orice oră. Plantele în cauză sunt alegerile ideale pentru înfrumusețarea casei tale sau a grădinii. Ai mai jos câteva exemple în cazul în care vrei să redecorezi spațiul din afara locuinței.

Trebuie să le plantezi și tu

Begonii: au nevoie de un mediu cu puțină umbră pentru a înflori chiar mai des. Acestea au și frunze deosebit de frumoase pe lângă florile colorate. Begoniile pot fii plantate în ghivece și în jardiniere la interior sau la exterior.

Hortensii: arată spectaculos atunci când sunt înflorite datorită florilor mari. Ele sunt alegerea ideală pentru spații limitate și sunt ușor de cultivat. Specialiștii le recomandă mai ales oamenilor care stau la apartament sau într-o locuință mică. Hortensiile oferă un aer plăcut și ideea de spațiu mărit. Nu uita că au nevoie de multă lumină naturală și de apă.

Crizanteme: florile acestea sunt asociate cu toamna, dar înfloresc pe tot parcursul anului și se găsesc sub diferite forme și culori în funcție de soiul lor. Poți să le plantezi în ghiveci sau într-o jardinieră mare pentru a se extinde. Acestea sunt rezistente la condițiile de mediu și se păstrează bine și pe timpul iernii.

Violeta de Parma: ea mai este cunoscută și sub denumirea de violetă africană, este o plantă ușor de cultivat, ideală pentru începători și cu o textură impresionantă. Mai exact, violeta de Parma este catifelată la atingere și are florile mici. De cele mai multe ori o găsești albastră, dar există și soiuri mai rare cu nuanțe portocalii, roșii sau albe.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Răzvan Fodor și Irina, vacanță de coșmar. Mulți români au mai pățit asta
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Limită la numerar. Interzis la orice bancomat din România. Regulă dacă scoți cash de la ATM
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro