Plantele care nu au nevoie deloc de pământ. Pot rezista doar în apă

de: Sabina Anastasia
31 05. 2023

Dacă ești pasionată de grădinărit, trebuie să fii la curent și tu cu aceste detalii. Playtech Știri îți arată care sunt plantele care nu au nevoie deloc de pământ. Pot să reziste doar în apă, atât acasă, cât și la birou, în medii interioare sau exterioare. Locația nu contează. Cu ajutorul lor, poți adăuga un plus de frumusețe încăperilor.

Plantele care nu au nevoie deloc de pământ

Plantele sunt viață pură. Multe gospodine cărora le place grădinăritul le aranjează în locuință, în medii interioare, cât și în afara casei, la exterior. Pe lângă faptul că acționează drept purificatori naturali ai aerului din mediile în care sunt așezate, oferă și un plus de frumusețe spațiilor.

Dacă îți plac plantele, dar nu dispui de suficient timp liber pentru a le îngriji îndeaproape, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum poți să te bucuri de prezența florilor în locuința ta, fără să depui mari eforturi. Există o serie de plante care nu au nevoie de sol pentru a se dezvolta frumos. Pot fi menținute doar în apă.

O primă astfel de plantă este Aglaonema, renumită pentru proprietățile sale intense când vine vorba despre purificarea aerului. Este ușor de îngrijit, astfel încât dacă nu ai mult timp liber sau nu ai îndemânare în grădinărit, reprezintă o alegere perfectă. Trebuie să ții cont de faptul că este toxică pentru copii și pentru animalele de companie.

Iederă, Begonia Maculata sau Monstera Deliciosa

Iedera este, de asemenea, o plantă ce poate fi menținută doar în apă, fără pământ. Există o condiție importantă ce trebuie respectată: apa trebuie să nu prezinte clor, poate fi distilată sau minerală. De asemenea, iedera are nevoie de iluminare bună, astfel încât este recomandat să o amplasezi într-un spațiu foarte luminat. Taie butași de circa 20 de centimetri de iederă și pune-i în apă aproape până la jumătate.

Begonia Maculata este o plantă longevivă, foarte greu de îngrijit când este pusă în pământ. Din fericire, poate fi cultivată ușor și în apă. Scufundarea sa în apă s-a dovedit a fi un demers perfect pentru întreținerea sa. Pur și simplu ia butași și pune-i într-o vază potrivită ca mărime. Rezultatele vor fi spectaculoase.

Te-ar putea interesa și: Plantele pe care le cultivi o dată și rezistă mulți ani. Vor crește în fiecare primăvară

Una dintre cele mai cunoscute plante de interior este Monstera Deliciosa. Crește foarte frumos în sol, însă poate fi pusă și într-o vază cu apă, dacă tai o tulpină cu frunză. Ideal ar fi ca rădăcinile să fie aeriene, spun cei mai experimentați grădinari.