Plantele care elimină mucegaiul din baie. Toţi românii trebuie să le aibă acasă
Există o serie de plante care elimină mucegaiul din baie. Toți românii trebuie să știe de ele și să le folosească plini de încredere pentru a scăpa de miros și de detaliul inestetic. Cum se numesc acestea și cum arată?
Plante care te scapă de mucegai
Mucegaiul nu este doar inestetic acolo unde se instalează, ci este și foarte periculos pentru sănătate. El poate să apară aproape oriunde, chiar și unde nu te aștepți, tocmai pentru că este rezistent chiar și la locurile bine îngrijite.
Cu toate astea, există câteva trucuri pe care ai putea să le ai în vizor înaintea soluțiilor chimice pe care le regăsești în toate supermarket-urile. Sunt câteva plante de interior care ajută să scapi de aceste micro-ciuperci deloc frumoase la vedere și deloc de ajutor pentru un trai sănătos în propria casă.
Acestea au un nivel ridicat de umiditate și supraviețuiesc în condiții ușor de oferit. În plus, acestea elimină substanțele toxice din mediul înconjurător. Mai mult decât atât, plantele sunt și foarte frumoase și te ajută și ca imagine în camerele unde decizi că este mai bine să le pui.
- Panglică sau arc de dragoste
- Limba soacrei
- Leagăn de moși
- Palmier de bambus
- Calathea (Sursa: viviendoencasa.mx)
Ce este mucegaiul și de ce apare?
Mucegaiul ridică probleme multor persoane și își face apariția indiferent de cât de atenți suntem la curățenie. Acesta este o ciupercă ce se înmulțește prin spori și are forma unei pete verzi sau negre în locurile cu umiditate ridicată sau pe alimente. Primul lucru pe care să-l faci este să găsești cauza umezelii. Trebuie să știi că mucegaiul de pe pereți cu cel apărut pe mâncare nu are aceleași caracteristici.
- Tipuri de mucegai
Mucegaiul alb – este cel mai comun si se formeaza ca o pasla alba si densa care acopera suprafata. Este usor de recunoscut tocmai datorita culorii albe si a aspectului ca de vata alb-gri.
Aspergillus – este un mucegai verde si este foarte des intalnit in natura – pe porumb, nuci sau paie – dar si pe suprafata unor alimente precum painea sau cartofii
Cladosporium – are o culoare verde inchisa si apare pe textile sau pe suprafete lemnoase.
Penicillium – poate fi si de culoare verde, cat si verde alabstru sau albastru si apare de obicei fie pe fructe si legume, fie pe suprafete din locuinta – pereti, tapet, covoare, colturile subsolurilor.
Alternaria – este cel care provoaca pete maronii la nivelul frunzelor si al fructelor
Stachysbotrys – de o culoarea negru-verzuie, acest tip apare mai des pe lemn sau panouri din gips.