30 apr. 2024 | 09:12

Plantele care absorb mirosul de mâncare din casă. Ce să ții în bucătărie, purifică aerul după ce gătești mult

Utile
Plantele care absorb mirosul de mâncare din casă. Ce să ții în bucătărie, purifică aerul după ce gătești mult
Florile care absorb mirosul de mâncare din casă

Știm cu toții că mirosurile neplăcute din casă sunt o mare bătaie de cap, dar este important să știm cum să le neutralizăm. Putem face acest lucru cu aromele sezoniere ale florilor parfumate. Grădinarii cu experiență recomandă să așezați următoarele plante în bucătărie. Purifică aerul și elimină rapid mirosul de mâncare din încăpere.

Florile care absorb mirosul de mâncare din casă

Majoritatea folosim plantele pentru ne înfrumuseța camerele din casă, dar unele sunt recomandate în special pentru aerul curat pe care îl oferă. Unele din ele te scapă de mirosurile nedorite din locuința ta, mai ales după ce ați făcut mâncare. Nu o să mai dați banii pe odorizantele scumpe din comerț dacă le vei avea în casă. Ce plante trebuie să achiziționați rapid pentru a le ține în bucătărie?

Puteți apela și la uleiuri esențiale sau lumânări parfumate, dar cel mai eficient este să aveți plante. Spre exemplu, citricele sunt cele mai bune pentru parfumurile puternice pe care le emană. Acestea vor elimina rapid toate mirosurile neplăcute și vor purifica aerul. Această metodă este una simplă și naturală. Experții au dezvăluit care sunt plantele de apartament care pot absorbi rapid mirosul de mâncare din bucătărie.

Trompeta îngerilor (Brugmansia arborea)

Este o plantă cu origini în zonele andine din Peru, Ecuador, Bolivia si nordul statului Chile. Florile sale sunt mai parfumate seara și au un miros dulce, cu note de mosc, lămâie și iasomie. Reproducerea acestor plante se poate face prin semințe sau prin butași obtinuți din lăstari.

„Va crește și va înflori cel mai bine dacă este ținută afară în timpul verii”, susține horticultorul Jessica Mercer.

Portocalul

Deși acest copac nu va oferi niciun fruct, decât dacă îl polenizați manual, vă puteți bucura de aroma sa de citrice.

„Citrofortunella mitis produce flori mici, albe, în formă de stea, cu un parfum dulce, de floare de portocal. Puneți-i în cea mai însorită locație și lăsați-i vara în aer liber, pentru un plus suplimentar de UV”, a completat Mercer.

Begonia

Begoniilor le place umiditatea abundentă și înfloresc cel mai bine cu un nivel de umiditate de aproximativ 50 la sută. Condiții de creștere: lumină puternică, indirectă; sol bogat, umed, bine drenat.

„Begoniile nu sunt renumite pentru parfumul lor, dar există unele soiuri care au un miros ușor dulce. Tea rose begonia este un exemplu. Are flori prolifice, roz deschis, pe tot parcursul anului”, spune Mercer.

Eucalipt

Parfumul aparte al eucaliptului este o completare naturală a aromelor mai florale ale celorlalte flori de pe această listă.

„Eucaliptul oferă parfum pe tot parcursul anului. Este și o plantă arhitecturală, cu creșterea ei verticală și frunzele rotunjite de culoare albastru-argintiu. Dacă aveți suficientă lumină – și răbdare – o puteți crește sub formă de copac”, mai susține experta.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro