02 mart. 2024 | 11:40

Plantarea lalelelor. Tehnica de grădinărit care le face să înflorească de mai multe ori pe an

Diverse
Plantarea lalelelor. Tehnica de grădinărit care le face să înflorească de mai multe ori pe an
Sfaturile celor mai experimentați grădinari. Care sunt tehnicile care ajută lalelele să înflorească mai mult.

Dacă sezonul de primăvară te prinde pe pas de pregătiri pentru grădină, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi cum trebuie să îngrijești lalelele, pentru ca acestea să înflorească de mai multe ori pe an. Ce tehnici trebuie să aplici când pui bulbii în pământ.

Cum îți poți transforma curtea într-un curcubeu de culori

Lalelele sunt flori care pot fi plantate atât primăvara, cât și toamna, înainte ca pământul să înghețe. Majoritatea româncelor care se ocupă de grădinărit fac acest lucru în sezonul cald. Dacă și tu plănuiești să îți înfrumusețezi curtea sau dacă plantele nu au înflorit frumos până acum, ai ajuns la locul potrivit.

Playtech Știri îți explică în continuare ce trebuie să faci, ca plantele să producă flori în culorile și formele dorite, oferind o notă de dulceață și eleganță grădinii tale. Condițiile de mediu în care trebuie să se dezvolte nu sunt de ignorat. Cum te poți bucura de o curte parfumată în această primăvară.

Citește și: Ce să faci cu tulpinile mușcatelor ca să le înmulțești. Vei avea mereu flori noi

Cum se plantează lalelele în sezonul de primăvară

Solul în care vei planta bulbii de lalele trebuie ales cu atenție. Dincolo de faptul că bulbii trebuie să fie mari, fermi și să nu prezinte deteriorări vizibile ce ar putea să afecteze dezvoltarea lor, este important ca aceștia să fie plantați într-un sol unde să aibă parte de multă lumină.

Indiferent că pui lalelele în ghiveci sau direct în pământul din curte sau grădină, este esențial ca plantele să beneficieze de un drenaj corect. O tehnică prin care le poți ajuta să înflorească de mai multe ori pe an se rezumă la modul de plantare și fertilizarea acestora.

Tehnicile care ajută lalelele să înflorească mai mult

Multe gospodine obișnuiesc să pună bulbii în sol, apoi să acopere cu pământ și să ude spațiul, așteptând ca lalelele să înflorească apoi în mod abundent. Pentru rezultate impresionante, bulbii trebuie plantați la o adâncime de 10 centimetri. Plantele trebuie fertilizate doar o dată pe lună, nu de mai multe ori.

Citește și: Amestecul care îți va revitaliza plantele. Vor înflori în 2 zile

Cât de des trebuie să uzi lalelele pentru a produce flori

După plantarea lalelelor, ai grijă să uzi plantele de două, trei ori pe săptămână, fără a sta însă în prea multă apă. Dacă florile sunt inundate, vor muri în scurt timp. Trebuie să uzi solul suficient de bine ca bulbii să se așeze la locul lor și să dezvolte rădăcini, dar nu prea mult pentru a nu-i omorî.

Excesul de apă poate să conducă la deteriorarea bulbilor de lalele până la putrezire sau poate să provoace un exces de mucegai ce va conduce la dezvoltarea mucegaiului. După ce planta încolțește, poți ajusta cantitatea de apa și frecvența de irigare în funcție de condițiile de mediu.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Ce fac Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu, de Paște: „Nu putem să...”
Click.ro
Kremlinul spune că „soarta lui Zelenski este pecetluită”. Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”
Digi24
Xi își reorganizează armata. Liderul de la Beijing vrea mai mult control și strategii pentru „războiul inteligent” modern
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV: A fost o mobilizare generală
Capital.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Doliu în PRESA din ROMÂNIA! A murit CRISTIAN...
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să își pună un român din Buzău pe acoperișul casei, fără pic de reținere! Ce s-a aflat despre locuitorii din zonă
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro