În Biblie sunt menționate mai multe plante pe care trebuie să le avem în casă sau în curte. Cea de care vom vorbi astăzi contribuie la purificarea sufletului și a minții.
Isopul este o plantă cu miros dulce din familia mentei și poate fi cultivată în România. Aceasta a fost folosită în numeroase ritualuri ceremoniale ale israeliților, deoarece aceasta reprezintă curățare interioară.
Această plantă menționată în Biblie este bună pentru unele afecțiuni respiratorii și poate fi un aliment util pentru hiperglicemie. De asemenea, ceaiul cald de isop poate fi folosit ca lichid de gargară pentru durerile de gât.
„Curăță- mă cu isop și voi fi curat: spală-mă și voi fi mai alb decât zăpada”. (Psalmul 51: 7)
Dacă doriți să plantați isopul în curte, trebuie să țineți cont de câteva reguli simple. În primul rând, această plantă preferă zonele însorite, așa că selectați un loc unde poate primi cel puțin 6 ore de soare pe zi.
Un alt aspect important este solul. Trebuie să permită o bună scurgere a apei, deoarece isopul se dezvoltă cel mai bine în soluri sărace, uscate și nisipoase. Atunci când alegeți modalitatea de plantare, puteți opta pentru isop din semințe sau puteți cumpăra planta gata crescută.
Citește și: Planta care îți curăță mintea și sufletul. Numele ei apare în Biblie. Mulți români o au în grădină
Oamenii folosesc de mii de ani plante pentru efectele lor medicinale. În Biblie sunt menționate peste 100 astfel de plante. Iată alte câteva exemple:
În antichitate, Aloe Vera era folosită pentru îmbălsămarea morților, dar și pentru parfum. Este renumită în prezent pentru folosirea locală în afecțiunile pielii și pentru constipație.
În Biblie, Evanghelia lui Matei mai exact, este menționată planta zeciuielii cu anason. Toate părțile acestei plante erau folosite în scopuri medicinale. În zilele noastre este folosit ca și agent anti-flatulență, ajută la digestie și este util pentru tuse și bronșită.
Este un termen folosit pentru mirodenii pentru semințe, hrean, andive, pătrunjel și semințe de coriandru. În Biblie, ierburile amare erau folosite mai ales pentru hrană.
„Ei vor mânca carnea în aceeași noapte, prăjită cu foc și o vor mânca cu azimă și ierburi amare.” (Exodul 12: 8)
“Luați următoarele condimente fine: 500 de sicli de smirnă lichidă, jumătate din scorțișoară parfumată, 250 de sicli de calamus parfumat.” (Exodul 30:23)
Citește și: Cercetătorii au explicat cum au avut loc miracolele din Vechiul Testament
În trecut, scorțișoara era considerată mai valoroasă ca și aurul. Coaja acesteia, de unde vine uleiul, era colectată pentru unguente și parfum. De asemenea, planta ajută la scăderea glucozei din sânge și ajută la calmarea stomacului.