Planta de rugăciune îţi binecuvântează casa. Tot ce trebuie să ştii despre ea

de: Sabina Anastasia
15 09. 2022

Ai auzit vreodată despre Bartolomeo Maranta? A fost un medic și botanist italian, din secolul al XVI-lea. Planta de rugăciune și-a primit denumirea după acesta – Maranta leuconeura. Genul de flori Maranta cuprinde câteva zeci de plante. Ce diferențiază planta de rugăciune de restul este frunza pliabilă. Frunzele plantei sunt plate în timpul zilei, însă noapte se pliază ca niște mâini împreunate pentru rugăciune. Planta de rugăciune îţi binecuvântează casa, dacă știi cum să o îngrijești.

Planta de rugăciune îţi binecuvântează casa

Maranta leuconeura este una dintre cele mai ușor de distins plante tropicale. Iar asta datorită frunzelor sale frumoase, pliabile, care ies mereu în evidență. Frunzele de verde intens, ce prezintă pete galbene, se comportă diferit pe timpul zilei față de noapte. După trecerea amurgului, acestea se pliază în așa fel încât par a fi niște mâini împreunate pentru rugăciune.

Se spune că dacă ai în casă o plantă de rugăciune, vei avea parte de multă binecuvântare. Maranta leuconeura poate să crească până la o înălțime de 30 de centimetri și este ușor de îngrijit. Ca plantă de apartament, floarea este destul de comună. Ea nu poate fi menținută, însă, pentru o perioadă lungă de timp.

Planta de rugăciune se dezvoltă cel mai bine atunci când crește în condiții asemănătoare celor din sere. Adică, în condiții calde, umede, cu mult îngrășământ și un flux ușor de aer. Atenție la solul plantei! Un sol prost drenat va determina moartea rapidă a plantei de rugăciune. Nu se recomandă ca Maranta leuconeura să fie ținută direct în lumina soarelui.

Cel mai bine este ca acest tip de plantă să fie depozitat într-un loc însorit, însă să nu aibă contact cu lumina directă a soarelui. Iar asta din cauza unui motiv foarte simplu: razele solare vor arde frunzele plantei. Ulterior, petele galbene de pe frunzele verzi vor deveni maro, iar nuanța de verde își va pierde din intensitate.

Cum trebuie îngrijită planta de rugăciune

De obicei, planta de rugăciune poate să crească în orice tip de sol – atât timp cât acesta este bine drenat. De obicie, un amestec cu două părți de mușchi turbă ar putea să sporească creșterea florii. Solul este recomandat să fie acid, adică să prezinte un pH de 6.0.

În timpul procesului de creștere, se recomandă ca planta de rugăciune să fie udată frecvent. Asta înseamnă că ori de câte ori solul este uscat, planta trebuie hidratată. Totuși, pentru a evita probleme fungice, nu lăsa ca frunzele să fie ude. În acest fel, riscă să se îngălbenească și să cadă de pe plantă. Se mai recomandă ca apa cu care udați planta să fie menținută la temperatura camerei, potrivit The Spruce.

Citește și: Planta care atrage norocul în casa ta. Secretul este locul unde trebuie să o pui

Fertilizați planta de rugăciune la fiecare două săptămâni – de la începutul primăverii până în toamnă. Esre indicat să folosiți un îngrășământ solubil în apă, diluat la jumătate. Dacă folosiți prea puțin îngrășământ, planta va crește încet sau aproape deloc. Cu toate acestea, prea mult îngrășământ poate arde rădăcinile plantei.