Planta care îți distruge grădina, fără să-ți dai seama. Florile ei superbe sunt periculoase

de: Andrei Simion
09 09. 2024

Cei dintre noi care avem avantajul unei curți proprii ne-am putea dori să adunăm cât mai multe plante pentru a transforma grădina noastră într-un adevărat spectacol vizual. Totuși, chiar dacă aspectul este minunat, anumite plante nu ar trebui niciodată să fie în curtea noastră, deoarece pot cauza daune serioase într-un timp foarte scurt. Planta care îți distruge grădina, fără să-ți dai seama!

Planta banală care ne poate distruge grădina

Când avem o curte proprie, mulți dintre noi ne dorim să o facem cât mai impresionantă, așa că vom planta cât mai multe specii de plante. În acest fel, majoritatea dintre noi sperăm să transformăm curtea într-un adevărat spectacol de culori și parfumuri.

Totuși, există un risc pe care îl putem aduce asupra curții noastre dacă nu suntem precauți. Este vorba de o plantă cunoscută sub numele de iulișcă sau troscot japonez. Această plantă, considerată invazivă, poate începe să dăuneze fundației casei noastre dacă rămâne în grădină pentru o perioadă lungă de timp.

Pericolul major al acestei plante invazive provine din faptul că rădăcinile ei pot să se extindă până la 7 metri! Și pentru a adăuga la gravitatea amenințării, trebuie să știm că aceste rădăcini sunt suficient de puternice pentru a deteriora atât asfaltul, cât și fundația casei.

 

Planta care îți distruge grădina, fără să-ți dai seama

Florile ei superbe sunt periculoase

Planta este prezentă și în țara noastră, așa că trebuie să fim extrem de vigilenți cu privire la siguranța casei noastre dacă o găsim în apropiere sau dacă deja se află în grădina noastră. În anumite țări, autoritățile impun amenzi celor care plantează această specie și nu o îndepărtează la timp.

În România, această plantă se întâlnește în diverse regiuni, iar dacă nu suntem pregătiți să o îngrijim corect, ar fi mai bine să nu o aducem acasă. Mai exact, o putem găsi în anumite zone din Transilvania, precum Sibiu, Brașov și Mureș. Problema majoră pentru localnici este că această plantă este extrem de dificil de eradica.