Planta care curăță aerul din casă mai bine decât 30 de purificatoare electrice. Trebuie să o cumperi și tu

Planta care curăță aerul din casă mai bine decât 30 de purificatoare electrice. Trebuie să o cumperi și tu
Plantele care purifica aerul din casa

Atunci când vrei să cureți aerul din casă mult mai bine decât ar putea-o face purificatoarele electrice, soluția ideală ar fi să achiziționezi această plantă. Va împrospăta aerul din locuință extrem de repede și te ajută să scapi de poluanți.

Plantele de apartament care purifică aerul din casă

În cazul în care nu ai auzit, încă, de Neoplants, acestea reprezintă o companie franceză care proiectează plante de apartament modificate genetic, astfel încât florile să poată absorbi poluanții din aer.

Prima plantă a startup-ului, Neo P1, lucrează mână în mână cu microbiomul propriu al companiei, situat în solul de lângă rădăcinile plantelor.

Neoplantele vizează în mod specific un grup de poluanți ai aerului din interior care nu pot fi captați eficient de purificatoarele tradiționale de aer. Majoritatea purificatoarelor de aer se concentrează pe particule. Dar este mai greu să abordezi compușii organici volatili.

De aceea, Neoplants se concentrează pe două categorii de COV – formaldehidă (HCHO) și benzen, toluen, etilbenzen și xilen (BTEX), notează cei de la TechCrunch.

Acești poluanți provin din poluarea exterioară, dar și din materiale care sunt folosite în construcții, precum vopselele, acoperirile și substanțele chimice. Gătitul și fumatul pot favoriza, de asemenea, poluarea interioară.

„Uzina noastră poate capta cele patru componente principale care provoacă poluarea aerului acasă. Dar îl poate transforma și în ceva util, deoarece poate deveni materie vegetală”, a declarat cofondatorul și CEO Lionel Mora.

De obicei, plantele metabolizează dioxid de carbon, dar planta Neo P1 a fost modificată la nivel de ADN, astfel încât să producă noi enzime care pot metaboliza și poluanții din aer.

Când vor fi disponibile pe piață

De exemplu, ele pot transforma formaldehida în fructoză și compușii BTEX într-un aminoacid pe care planta îl poate utiloza pentru a produce proteine, ​​mai târziu.

Deși organismele modificate genetic nu sunt noi, compania Neoplants spune că aplicarea acestor metode pe plantele de apartament este inovativă.

„A trebuit să ordonăm și să adnotăm structura genetică a acestei plante”, mi-a spus co-fondatorul și CTO Patrick Torbey.

Pe lângă faptul că dau un strop de culoare încăperii în care le așezi, neoplantele mențin în mod activ aerul mai curat decât 30 de purificatoare de aer. După patru ani de cercetare, Neoplants va începe precomenzile la un moment dat în primul trimestru al anului 2023.

Compania își creează proprii lăstari de plante, după ce a încheiat un parteneriat cu anumite companii industriale din industria de grădinărit, astfel încât acestea să poată cultiva aceste plante în locurile lor de producție.

Neoplants va vinde pachetul Neo P1 cu planta în sine, un ghiveci cu un coș în interior conceput pentru aportul maxim de aer și trei luni de microbiom pentru suma de 860 de lei.

Urmăriți Playtech.ro și pe