Planta biblică ce ar vindeca multe boli. Secretul descoperit de cercetători în frunzele sale

de: Alexandra Chivu
20 01. 2021

Pământul este plin de surprize, însă puțini doresc să le descopere. Printre ele se numără și măslinul, pe care Biblia îl menționează încă de la începuturile existenței lumii.

Dar de la Dumnezeu. Planta biblică ce ar vindeca multe boli

Măslinul (Olea europaea L) este un arbore cu frunze groase, cu forma unei sulițe, de culoare verde pe partea superioară și albă-argintie pe partea inferioară. El se cultivă din cele mai vechi timpuri, dar pe scară largă în regiunile mediteraneene, îndeosebi pentru fuctele acestuia, cât și pentru frunze și lemn.

În timp, oamenii au reușit să îi găsească utilizări în alimentație, dar mai ales în medicină. Un studiu apărut pe site-ul Institului Național de Sănătate din America arată că frunzele acestui arbore conțin mai mulți polifenoli, anume substanțe antioxidante puternice care previn îmbătrânirea prematură a țesuturilor. Una dintre ele este oleuropeina, care este metabolizată într-o altă substanță ce la rândul ei are proprietăți antimicotice.

Frunzele de măslin conțin o cantitate mare de proprietăți antivirale și au capacitatea de a preveni infecțiile și răceala. De asemenea, ceaiul din aceste frunze are proprietăți antihipertensive care reduc valorile ridicate ale tensiunii arteriale și presiunea sângelui, prevenind în același timp riscul complicațiilor cardiovasculare.

Măslinul, arbore tămăduitor și simbol al păcii

Din vechime se poate afla că măslinul este și un simbol al păcii și a încetării potopului din vremea lui Noe: „Și porumbelul s-a întors la el, spre seară, și iată avea în ciocul său o ramură verde de măslin. Atunci a cunoscut Noe că s-a scurs apa de pe fața pământului”. (Fc. 8,11).

De altfel, în Grecia și Roma Antică din ramuri de măslini se făceau coroane pentru a-i onora pe cei care se întorceau de pe fronturile de război.

În plus, în mai multe locuri din Noul Testament( Mt. 21, 1; 24, 3; 26, 30; Mc. 11,1; 13, 3; 14, 26; Lc. 19, 29 și 37; 21, 37; 22, 39; In. 8,1) aflăm că locul preferat al Mântuitorului pentru rugăciune era Muntele Măslinilor, cunoscut și ca Grădina cu Măslini sau Grădina Ghetsimani, unde a avut loc și pierderea Tatălui.

Ulterior, unele cercetări științifice au demonstrat că majoritatea persoanelor care sufereau de tulburări de anxietate, stres, probleme pe fondul sistemului nervos, s-au recuperat după ce au petrecut câteva ore de rugăciune în locul sfânt.