Planta banală care ține țânțarii departe de casa ta. Pune-o la fiecare colț și ai scăpat de insecte
O plantă banală pe care mulți români o au la ei în curte este de mare ajutor în sezonul cald. Aceasta ține departe țânțarii. Cu siguranță te-ai săturat ca în timpul momentele de relaxare să simți cum ești pișcat de insectele pe care toată lumea le urăște în timpul verii. Trebuie să te folosești de această plantă și vei scăpa rapid de orice problemă. Este nevoie să o pui la fiecare colț pentru a scăpa de insecte. Iată despre ce este vorba!
Planta care ține țânțarii departe: sigur te va ajuta
Ce este mai plăcut decât să stai în aer liber în timpul verii? Oamenii care dispun de o curte mare adoră să petreacă timp în grădină alături de prieteni sau să bea o băutură răcoritoare la final de zi acolo pentru a se relaxa. Singura problemă vine atunci din dreptul țânțarilor care nu te lasă în pace.
Poți recurge la trucuri naturale precum creșterea plantelor în interior sau plantarea lor în anumite locuri din casă. Nu trebuie să mai dai constant banii pe produse din comerț care să alunge țânțarii. Există câteva plante care te ajută să îi ții departe de tine în momentele de liniște.
Ce alegeri trebuie să faci?
Lemongrass: majoritatea o folosesc în bucătărie, dar este o plantă perfectă aromatică ce îi deranjează pe țânțari. Ea este originară din Asia de Sud-Est și are o tulpină rizomatoasă.
Aceasta nu este foarte rezistentă, motiv pentru care este plantată în special în ghiveci. Poți să pui semințele în iarnă, între lunile ianuarie și martie, iar mai apoi să te bucuri din plin de ea. Temperatura camerei unde va crește trebuie să fie între 20 și 25 de grade Celsius.
Lavanda: este un arbust peren cu flori care poate fi plantat în primăvară sau toamnă. Ea apreciază soarele și un sol bine drenat. Un sol umed poate să o facă să ofilească rapid. Este nevoie să o pui într-un pământ calitativ și să aibă spațiu să crească în ghiveci. Nu este indicat să o uzi imediat ce solul se usucă la suprafață.
Rozmarin: este o plantă aromată ideală pentru diverse tipuri de preparate, dar și pentru alungarea țânțarilor. Trebuie să știi că nu adoră umiditatea și prea multă apă o ucide rapid. Nu trebuie să exagerezi cu apa sau cu soarele. Alege un pământ special pentru ghiveci și nu uita să o tai în mod regulat. Poți să te folosești de bucățile rămase pentru a face un ceai bun pentru organism.