Planor prăbușit lângă Aerodromul Ineu din județul Bihor. Pilotul a murit
Accident grav în județul Bihor, acolo unde planor s-a prăbușit lângă Aerodromul Ineu. Potrivit ISU Bihor, pilotul a decedat. Aflați mai multe detalii în rândurile următoare.
Un planor s-a prăbușit lângă Aerodromul Ineu
Accidentul teribil a fost anunțat de către ISU Bihor duminică, 4 iunie, la ora 19:03. Potrivit acestora, un planor s-a prăbușit lângă Aerodromul Ineu. La fața locului s-au deplasat de urgență trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu o autospecială e descarcerare și două autospeciale de stingere, alături de un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.
Din nefericire, pilotul nu a mai putut fi salvat, iar medicul a fost nevoit să constate decesul acestuia. Potrivit autorităților, pilotul era în vârstă de 40 de ani și era din municipiul Bihor.
„Duminică, 4 Iunie a.c., la ora 19.03, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 că, în afara pistei aerodromului din localitatea Ineu de Criș, județul Bihor, s-a prăbușit un planor, iar, din nefericire, pilotul a decedat. La fața locului s-a deplasat cu operativitate o echipă complexă de cercetare, formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, polițiști de la Secția nr.5 de Poliție Rurală Oradea, polițiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor.
Persoana decedată a fost identificată ca fiind un bărbat de 40 de ani, din municipiul Oradea. Cauza exactă a decesului urmează a fi stabilită în urma efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, împreună cu polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii tragicului eveniment.”
„Nu putem exclude posibilitatea de a fi lovit o pasăre”
Sorin Stoicescu, specialist în aviație, a declarat la Antena 3 CNN că planorul este un zbor dificil și că nu se poate exclude posibilitatea ca pilotul să fi lovit o pasăre sau un alt obiect.
De asemenea, acesta a mai adăugat că acest zbor este accesibil doar unui anumit tip de oameni, care au niște standarde ridicate din punct de vedere fizic și psihic. Specialistul în aviație a precizat că nu prea există multe accidente cu planorul și că, cel mai probabil, a fost ceva deosebit.
„Nu putem să excludem posibilitatea de a fi lovit o pasăre sau în sfârșit un alt obiect sau în să fi fost o cedare de material. Însă de regulă cei care zboară cu planorul, planoriștii sunt oameni care, repet, se confundă cu aparatul de zbor. Sunt, adevărații zburători, este zborul fără motor, fără alte posibilități. El se ridică în aer, e ca ciocârlia în slăvi și acolo face cele mai frumoase lucruri, maiestuoase. Nu încerc să poetizez sau astea, dar tot respectul pentru cei care fac astfel de zboruri și toată părerea de rău și regretul că s-a pierdut o viață a unui zburător. Nu știu cine e, dar e un om deosebit”, a spus la Antena 3 CNN, Sorin Stoicescu, specialist în aviație.
Citește și: Tragedie aviatică. Un avion cu 72 de pasageri s-a prăbușit în Nepal